Airbus este interesat de preluarea unei participaţii în divizia Atos de securitate cibernetică

date, securitate, securitate cibernetica Big data. Information concept. 3D render

Grupul aeronautic european Airbus a început discuţii exploratorii privind preluarea unei participaţii minoritare în divizia de securitate cibernetică a grupului francez de servicii IT, a anunţat luni publicaţia Les Echos, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul transmite Reuters, citat de Agerpres.

Reprezentanţii Airbus au declarat că nu comentează în privinţa speculaţiilor, şi au precizat „avem constant discuţii cu clienţii, furnizorii şi partenerii noştri din industrie, dar aceste conversaţii au un caracter privat”.

Ca parte a planului său strategic, Atos „a iniţiat discuţii exploratorii cu potenţiali acţionari minoritari în privinţa viitorului activităţilor Evidian”, a informat într-un comunicat grupul francez.

„Aceste discuţii nu sunt într-un stadiu suficient de avansat pentru a ne permite să facem comentarii suplimentare”, au precizat reprezentanţii Atos.

Anul trecut, Atos a prezentat investitorilor un plan ce prevede scindarea companiei în două entităţi publice listate. Scindarea este menită să „valorifice valoarea”, ca parte a unui plan mai amplu, al cărui cost este estimat la 1,6 miliarde de euro în perioada 2022-2023, a anunţat compania.

Big data. Information concept. 3D render

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *