Alertă despre oportuniștii crizei: pe internet circulă „oferte” de adeverințe de vaccinare falsificate

Redacția iul. 20, 2021 0 comentarii
certificat vaccinare

 

Pe Telegram circulă, în anumite grupuri, o „ofertă” pentru falsificarea adeverinței de vaccinare, care ar certifica faptul că deținătorul a trecut prin acest proces, alertează Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO). Cei care falsifică astfel de documente, dar și beneficiarii se pot alege cu închisoare de până la 3 ani, precizează reprezentanții autorităților.

 

Anunțul cu adeverințe falsificate, postat de CERT-RO:

 

„Vorbim despre falsificarea unui document, acțiune ce atrage automat consecințe penale. Cei care falsifică aceste adeverințe riscă de la 6 luni la 3 ani de închisoare, iar beneficiarii se pot alege cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă penală, pentru uz de fals”, precizează oficialii într-o postare pe pagina de Facebook.

Reprezentanții CERT-RO le solicită celor care raportează atacuri sau încercări de atac prin mesaj către conturile de social media ale institutiei să transmită datele despre incident la adresa de e-mail alerts@cert.ro, pentru a accelera investigația. Totodată, dacă aveți nevoie de a consulta un specialist, puteti suna la numărul de urgență 1911.

 

Sursa foto: site Grupul PPE din Parlamentul European

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.