Alro începe reducerea producţiei

Redacția ian. 10, 2022 0 comentarii
ALRO Slatina

Preşedintele Sindicatului Liber Aluministul din cadrul Alro Slatina, Constantin Popescu, a declarat că, de săptămâna viitoare, se trece la reducerea producţiei, conform planului anunţat de conducere și urmează şi disponibilizări, scrie Rador.

Conducerea societăţii asigură însă că nu se vor efectua disponibilizări, „pentru moment”. Consiliul de Administrație a adoptat, în ședința din 27 decembrie 2021, programul de producție pe anul 2022 ce vizează reducerea activităţii de producţie a aluminiului primar.

Conform unei informări emise de Bursa de Valori București (BVB), Alro îşi va diminua anul acesta activitatea de producţie a aluminiului primar, din cauza situaţiei de pe pieţele de energie şi gaze, dar va implementa măsuri tehnologice care să permită o repornire rapidă şi eficientă atunci când condiţiile din sectorul de energie vor reveni la normal.

În acest sens, activitatea de producţie a aluminiului primar se va diminua, de la cinci hale de electroliză la două hale, cu implementarea de măsuri tehnologice care să permită o repornire rapidă şi eficientă atunci când condiţiile de pe pieţele de energie vor reveni la normal.

Totodată, conducerea societăţii dă asigurări că nu are în vedere pentru moment concedieri ale personalului angajat, ci doar măsuri pentru eficientizarea folosirii forţei de muncă, măsuri care pot cuprinde inclusiv perioade de şomaj tehnic sau devansarea şi cumularea unor revizii şi reparaţii.

Liderii de sindicat de la ALRO Slatina vor începe astăzi negocierile pe marginea Contractului Colectiv de Muncă la nivel de societate pentru perioada 1 martie 2022 – 1 martie 2023. Sindicatul Liber Alro arăta că salariile angajaţilor societăţii comerciale nu au fost majorate în ultimii doi ani.

Totodată, organizaţia sindicală arată că ministrul Energiei a asigurat că Alro nu poate disponibiliza angajaţi.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, le-a transmis joi sindicaliştilor de la Alro Slatina că va sprijini reluarea producţiei la combinatul de producere a aluminiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *