Alro: Nu am luat decizia de închidere a activității, dar privim cu îngrijorare evoluțiile prețului energiei. Nivelurile atinse în ultimele zile sunt nefundamentate și nesustenabile

Redacția dec. 22, 2021 0 comentarii
aluminiu alro slatina

Producătorul de aluminiu Alro Slatina susține că nu a luat decizia de a închide activitatea, însă privește cu îngrijorare evoluțiile prețului energiei, nivelurile atinse în ultimele zile fiind „nefundamentate și nesustenabile”.

„Cu privire la știrile apărute în presă românească referitoare la închiderea iminentă a activității de producție, societatea anunță investitorii și publicul interesat că nu a luat o decizie în acest sens în forurile statutare, în ciuda situației excepționale de pe piețele de energie și gaze.
Conducerea societății privește cu îngrijorare evoluțiile recente ale prețului energiei, considerând nivelurile atinse în ultimele zile ca fiind nefundamentate și nesustenabile din punct de vedere economic”, arată compania, într-un anunț publicat la Bursă.

Alro susține că situația economică este fluidă și extrem de volatilă, iar în momentul în care conducerea societății va lua decizii de impact pentru societate și investitorii, va anunța acest lucru potrivit reglementărilor în vigoare.

Anterior, președintele Sindicatului Liber Aluministul din cadrul Alro, Constantin Popescu, a declarat, pentru profit.ro, că Alro a început oprirea producției, din cauza prețurilor enorme la energie și a imposibilității de a găsi pe piață cantitățile de electricitate necesare.

Alro Slatina este dintre cele mai mari unități de producție industrială din România și cel mai mare consumator noncasnic de energie electrică din țară.

Sursa: Intermodal-logistics.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *