Alro Slatina ia un credit de 167 milioane de lei de la EximBank, pentru a finanța activitatea curentă, afectată de pandemie

Redacția iul. 14, 2021 0 comentarii
ALRO Slatina

Producătorul de aluminiu Alro Slatina a luat o finanțare de 167 de milioane de lei de la EximBank, prin programul financiar de susținere a companiilor mari, pentru a-și finanța activitatea curentă, afectată de pandemie, anunță banca de stat.

Fondurile sunt destinate asigurării necesarului de lichidități pentru activitatea curentă a companiei și au fost acordate cu garanție de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari, potrivit Eximbank.

Mediul economic imprevizibil creat de consecințele pandemiei – care a afectat puternic două dintre segmentele de piață esențiale pentru ALRO, respectiv industria auto și cea aeronautică, precum și prețurile scăzute la alumină au reprezentat principalele provocări ale producătorului român de aluminiu pentru depășirea cărora a implementat mai multe măsuri de reducere a costurilor și de îmbunătățire a strategiilor de achiziție și de vânzări.

„Salutăm punerea în aplicare a cadrului temporar pentru măsurile de ajutor de stat în sprijinul economiei românești în contextul pandemiei COVID-19. Acest lucru ne va ajuta să ne continuăm și să ne îmbunătățim operațiunile, reflectând cele mai recente evoluții de reglementare și politici ale UE, având alături parteneri de încredere precum EximBank”, a declarat Genoveva Năstase, Director Financiar al Alro.

Alro, fondată în 1961, cu începerea producției în 1965, este o filială a Vimetco N.V. (Olanda), un producător global de aluminiu primar și prelucrat. Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, cu o capacitate de producție instalată de 265.000 de tone pe an de aluminiu electrolitic, 35.000 de tone pe an de aluminiu reciclat și 335.000 de tone pe an de aluminiu turnat. Principala piață pentru produsele ALRO este reprezentată de Uniunea Europeană, dar compania își exportă produsele în peste 50 de țări de pe toate continentele. Acțiunile Alro sunt listate la Bursa de Valori București din octombrie 1997.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *