Alte 350.000 de persoane vor primi cardul de energie. Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a actualizat lista beneficiarilor

carduri energie Foto: MIPE

Lista beneficiarilor cardului de energie a fost actualizată după colectarea declaraţiilor pe propria răspundere şi alţi 350.000 de români urmează să primească sprijinul, informează Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), conform Agerpres.

“Pentru situaţiile în care nu s-a putut stabili câţi oameni stau la aceeaşi locuinţă, Poşta Română a demarat un proces naţional de colectare a unor declaraţii pe propria răspundere, în care potenţialii beneficiari au prezentat situaţia clară a locului de consum. Poşta a strâns 458.323 astfel de declaraţii, iar în urma verificării lor s-au descoperit 350.738 noi locuri de consum eligibile, pentru care se vor distribui cardurile în următoarele zile. Alte aproximativ 1,7 milioane de gospodării au primit deja cardul de energie”, se arată în comunicatul MIPE.

În această perioadă, Poşta Română a emis 590.087 înştiinţări privind neeligibilitatea (303.678 înştiinţări pentru persoanele cu venit peste 2.000 lei şi 286.409 înştiinţări în cazul în care venitul mediu pe loc de consum este mai mare de 2.000 lei), care vor fi distribuite în toată ţara până la 7 martie.

Dacă la un loc de consum sunt luate în calcul veniturile unei persoane care nu mai locuieşte acolo, se recomandă reglementarea juridică a situaţiei reale sau solicitarea unei anchete sociale la primărie, care să stabilească numărul şi persoanele care locuiesc în fapt la locul de consum. Rezultatul se transmite la Poştă, iar ulterior se actualizează lista.

“Odată cu transmiterea înştiinţărilor pentru cei care nu sunt eligibili, marcăm o altă etapă importantă în procesul de operaţionalizare a măsurii prin care ajutăm românii vulnerabili să achite facturile la utilităţi. În tot acest timp în care Poşta a emis şi distribuit cardurile de energie, au fost colectate peste 450.000 de declaraţii pe propria răspundere, în baza cărora s-au descoperit alţi 350.000 de beneficiari eligibili. Cât de repede, Poşta le va emite şi distribui cardul, pentru ca şi ei să intre în posesia ajutorului. De asemenea, dacă printre cei 590.000 de oameni care primesc înştiinţare sunt locuinţe unde figurează locatari care de fapt nu stau acolo, dar venitul le este luat în calcul, trebuie să ştie că pot solicita anchetă socială şi li se va clarifica situaţia. Numărul de call center 0319966 este disponibil şi pot solicita acolo mai multe detalii. Mă bucur că toate aceste obstacole sunt depăşite cu succes şi măsura funcţionează aşa cum speram. Corelarea bazelor de date la un asemenea nivel este o premieră pentru noi şi era un demers necesar, care ne va ajuta şi pentru alte măsuri pe care Guvernul le pregăteşte în viitor”, a declarat ministrul Marcel Boloş.

Potrivit MIPE, de la 20 februarie, data de la care se pot utiliza cardurile de energie, s-au efectuat peste 225.000 plăţi, în valoare totală de peste 71 milioane lei. Valoarea medie a unei plăţi este de 313 lei.

Beneficiarii de sprijin pot utiliza ajutorul pentru plata facturilor la energie prin următoarele modalităţi: direct la poştaş (luna aceasta, cel puţin 9.000 de poştaşi vor avea în posesie cititoare optice pentru ca beneficiarii să poată efectua plata direct de la domiciliu), la orice oficiu poştal din mediul urban sau la oficiul poştal în raza căruia îşi are domiciliul beneficiarul, în mediul rural, sau online.

Ajutorul se acordă în două tranşe, a câte 700 lei fiecare şi poate fi utilizat pentru plata următoarelor servicii/produse: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleţi şi alte materiale de încălzire.

Pentru a beneficia de sprijin, venitul net/coabitant la nivelul unui loc de consum nu trebuie să depăşească 2.000 lei/lună.

Foto: MIPE

Comentarii

 1. Buna ziua.
  Vå trimit cererea ptr corectarea adresei de locuit
  În vederea eliberårii unui nou card ca beneficiar card energie

  Ma numesc MATACHE MARIA
  domiciliul Bucuresti strada JUGURENI nr. 2B sector 5,
  pensionara, CNP 2400815400524,

  Am fost trecuta ca beneficiar CARD DE ENERGIE
  pe adreså gresitå
  Adresa la care locuiesc de 60 de ani este:
  Strada Jugureni nr 2B
  Cardul este eliberat gresit pe :Jugureni 23

  Mentionez cå nu am locuit NICIODATÅ pe altå adreså decit Jugureni 2B , si nici alte persoane locuiesc impreunå cu mine
  As dori så se rectifice greseala si så mi se elibereze cardul pe adresa corectå
  Vå multumesc anticipat

  Cu stimå
  Maria

 2. C’è fac eu cu cardul daca stau de 6 ani cu chirie si proprietarul nu imi face flottant.Cardul mi a venit pe vecchia adresa si posta nu mi l ia in considerare.

 3. Buna ziua.Mă numesc Călăman Ana ,am o fetiță în plasament cu handicap grav,eligibilă pentru acest card de energie.Cardul sa tipărit de 2 ori, dar nu a venit la mine sa dus tot la adresa (Sanislău 836 adresa greșită).
  Menționez că fetița locuiește cu mine din 2019 pe Măcieșului U7 Satu Mare.
  Tot aștept acest card,dreptul fetiței ,am făcut nenumărate plângeri pe( email card energie cât și la posta )și tot fără rezultat din cauza unor greșeli făcute de sistem…?
  Va rog a se corecta aceasta greșală și a-mi trimite acest card pe adresa corecta pentru fetița mea Kraiczar Bella Maria
  Va mulțumesc!

  Fetița

 4. Bună ziua!Am și eu o întrebare, cum este posibil ca atunci când s-au eliberat cardurile pentru energie, am fost eligibili,am primit card,acum am primit înștiințare precum ca nu mai suntem deși nu s-au mărit nici pensiile și ni salariile?

 5. Buna ziua. Cum e posibil sa fie exclus un cetatean de la programul Compensare card de energie daca are peste 60 ani si pensia nu depaseste 2.000 lei? Ordonanta cu putere de lege se respecta pe alese?

 6. Cine rectifica greșelile de pe Cardurile de energie, deoarece nu se poate lua legătura pe nici o cale cu angajații acestui minister,iar cei care au dreptul la acest card nu pot beneficia de ajutorul de plată?! Dacă nu reușesc să obțin un răspuns mă adresez tuturor celor care au acces la acest minister,justiție, presă….. !

 7. Am primit scrisoare că am fost exclusa de la cardul de energie pt că suntem 4 pers la întreținere de unde informația că fiul cel mare și nora locuiesc cu chirie iar noi suntem 2 pers. la întreținere ,s-a făcut ancheta sociala ,am depus adeverință de la asociație că suntem 2 pers la întreținere ,daca intervenea vreo modificare anunțăm

 8. Nu am primit a doua transa pe cardul de energie de și sunt persoana singura văduva am 67 cu pensia minimă sa făcut ancheta sociala de mai bine de două luni și nici un răspuns cei de la call center posta romana își bat joc de oamenii după ce stai ore înșir la telefon și nu răspunde numai robotul după 17 , 18 minute se închide după nenumărate încercări ini răspunde o doamna îmi cere CNP Nr de la cardul de energie și după 2,3 secunde îmi spune că nu va găsesc și închide telefonul fără sa mai pot spune nimic , bătaie de joc,nesimțire nici măcar bun simț își bat joc de oamenii plătiți cu salari mari se face atîta tam tam că îti da bani de energie unde sunt banii unde se poate face o sesizare o reclamație ceva ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *