Amazon a contestat amenda de 32 de milioane de euro aplicată de autoritatea franceză de reglementare pentru monitorizarea personalului

amazon.com, companie americana, gigant tehnologic, cumparaturi, shopping online Sursa foto: Unsplash / Bryan Angelo

Gigantul comerțului electronic Amazon.com  a declarat că a făcut apel la decizia autorității franceze de reglementare CNIL de a amenda compania cu 32 de milioane de euro (34,58 milioane de dolari) pentru instituirea unui sistem de monitorizare a activității și performanțelor angajaților, scrie Reuters.

CNIL a amendat în ianuarie Amazon France Logistique, care gestionează marile depozite ale Amazon în Franța, pentru ceea ce autoritatea de reglementare a declarat că a fost un sistem de supraveghere “excesiv de intruziv”.

Autoritatea de supraveghere a declarat atunci că sistemul Amazon diferă de metodele tradiționale de monitorizare “din cauza scării la care au fost implementate, atât în ceea ce privește exhaustivitatea, cât și permanența lor”. Gigantul comerțului electronic a fost, de asemenea, amendat pentru că avea o securitate insuficientă în ceea ce privește supravegherea sa video.

“Nu suntem deloc de acord cu concluziile CNIL, care sunt incorecte din punct de vedere faptic, și am depus un recurs în fața Consiliului de Stat”, a declarat Amazon într-un răspuns transmis prin e-mail către Reuters.

CNIL nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Sursa foto: Unsplash / Bryan Angelo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *