Amazon este cu ochii pe angajații din SUA care nu vin să lucreze de la birou de trei ori pe săptămână

Amazon Sursa: G4Media.ro

Amazon i-a avertizat pe unii dintre angajații săi de la birourile din SUA că urmărește îndeaproape prezența lor la serviciu, trimițându-le e-mailuri celor care consideră că nu respectă politicile sale de întoarcere la birou, scrie CNN.

Mesajul evidențiază hotărârea Amazon de a-și aplica regulile în contextul în care angajații au reacționat împotriva politicii, care prevede ca lucrătorii să se prezinte la birou cel puțin trei zile pe săptămână, și în fața unei presiuni mai largi a companiilor de a reduce munca la distanță.

Capturi de ecran ale e-mailului care circulă pe rețelele de socializare arată că Amazon le-a spus unor angajați că „nu îndeplinesc în prezent așteptările noastre de a se alătura colegilor dumneavoastră la birou cel puțin trei zile pe săptămână, chiar dacă clădirea care v-a fost atribuită este pregătită”.

„Ne așteptăm să începeți să veniți la birou trei sau mai multe zile pe săptămână de acum înainte”, a continuat e-mailul.

Acesta a adăugat că, de când politica a intrat în vigoare în luna mai, mulți angajați ai Amazon s-au conformat.

Ca răspuns la solicitarea de comentarii a CNN, Amazon a declarat că a trimis un e-mail de follow-up angajaților, clarificând cine trebuia să primească mesajul inițial: cei care au folosit rareori ecusoanele de identificare de la locul de muncă pentru a intra într-o clădire de birouri Amazon.

„E-mailul a fost trimis angajaților care au avut ecuson mai puțin de 3 zile pe săptămână timp de 5 sau mai multe din ultimele 8 săptămâni, nu au avut ecuson 3 zile pe săptămână timp de 3 sau mai multe din ultimele 4 săptămâni, iar clădirea lor a fost pregătită timp de 8 săptămâni sau mai mult”, se arată în e-mailul văzut de CNN.

Semnalul transmis de Amazon lucrătorilor că le urmărește prezența vine după ce peste 1.000 de angajați ai companiei au organizat o grevă în luna mai pentru a protesta față de politica de a se întoarce le birouri.

În aceeași lună, Meta le-a cerut, de asemenea, angajaților săi din birouri să adopte un program de trei zile în persoană începând cu luna septembrie, în ciuda previziunilor anterioare din 2020 ale directorului general Mark Zuckerberg, potrivit cărora până la jumătate din forța de muncă a companiei ar putea lucra de la distanță până în 2025.

Săptămâna aceasta, Zoom, compania al cărei software de videoconferință a devenit sinonim cu munca la distanță în timpul pandemiei, a anunțat, de asemenea, o politică de revenire la birou care le cere angajaților aflați în apropierea unui birou „să fie prezenți la fața locului două zile pe săptămână”.

Sursa: G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *