Amazon se luptă cu recenziile false. Gigantul american de comerţ electronic a depus plângeri în justiţia din Italia şi Spania, în timp ce îşi intensifică eforturile la nivel global pentru a închide brokerii falşi de recenzii

amazon românia Sursa foto: Facebook

Amazon s-a luptat de mult cu recenziile false sau manipulate, iar problema s-a agravat pe măsură ce mai mulţi oameni au accesat platforma sa pentru cumpărături în timpul restricţiilor legate de coronavirus.

Zeci de mii de oameni s-au alăturat canalelor dedicate de pe platforma de mesagerie Telegram, unde intermediarii anonimi înscriu oameni pentru a scrie recenzii strălucitoare de cinci stele pentru produse de pe Amazon, în schimbul unei recompense financiare.

”Continuăm să ne îmbunătăţim controalele proactive, să inventăm noi tehnologii şi învăţarea automată pentru a detecta actorii răi şi să găsim noi modalităţi de a-i trage la răspundere”, a declarat Dharmesh Mehta, vicepreşedintele Amazon pentru servicii de vânzare pentru parteneri, într-un comunicat.

În prima sa plângere penală din Europa, Amazon a spus că vizează ”un broker de profil înalt din Italia care vinde recenzii false”, dar nu a numit persoana respectivă.

Retailerul a spus că inculpatul pretindea că a construit o reţea de persoane care doresc să cumpere produse de pe site-ul său şi să posteze recenzii de cinci stele în schimbul unei rambursări complete.

Recenziile de patru şi cinci stele pot ajuta vânzările, mai ales dacă sunt percepute drept nepărtinitoare de către clienți.

De asemenea, Amazon a depus o plângere civilă în Spania împotriva AgenciaReviews, susţinând că operatorul cu sediul în Spania a rambursat integral costurile clienţilor, odată ce publică o recenzie falsă de cinci stele.

AgenciaReviews a declarat într-un comunicat că canalul său a funcţionat doar ca program de testare şi cumpărătorii nu au fost obligaţi în niciun moment al procesului să lase recenzii de cinci stele.

Măsurile Amazon în Europa se adaugă unui număr tot mai mare de procese intentate în Statele Unite. Compania a mai spus că a trimis avertismente către cinci site-uri web din Germania care direcţionau vizitatorii către un broker de recenzii false, adăugând că de atunci toţi au fost de acord să oprească această activitate prin semnarea unei scrisori de încetare şi renunţare.

 

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *