Amazon vrea să reducă costurile și își evaluează afacerile neprofitabile, inclusiv divizia care include asistentul vocal Alexa

amazon românia sursa foto: Facebook

Amazon efectuează o evaluare a afacerilor sale neprofitabile, inclusiv a diviziei de dispozitive care include asistentul vocal Alexa, pentru reducerea costurilor, potrivit unui articol publicat de Wall Street Journal, care a dus la creşterea acţiunilor companiei cu 11%, transmite Reuters, potrivit News.ro.

În urma evaluării din ultimele luni, Amazon a spus angajaţilor din unele divizii neprofitabile să îşi caute de lucru în alte părţi ale companiei, în cadrul măsurilor de redistribuire a personalului din anumite în echipe în zone mai profitabile şi de desfiinţare a unor echipe în domenii mai puţin profitabile, cum sunt cele de robotică şi retail, a scris publicaţia.

Amazon îşi evaluează îndeaproape afacerea Alexa şi se gândeşte în prezent dacă ar trebui să se concentreze pe încercarea de a adăuga noi capacităţi la asistentul vocal, care este disponibil pe o varietate de dispozitive Amazon, a adăugat raportul.

Adăugarea de capabilităţi ar necesita investiţii mai mari, iar mulţi clienţi folosesc dispozitivul doar pentru câteva funcţii, potrivit raportului.

Divizia care găzduieşte Alexa a înregistrat o pierdere operaţională de peste 5 miliarde de dolari pe an, a raportat WSJ, citând documente.

„Desigur, luăm în considerare macro-mediul actual şi luăm în considerare oportunităţile de optimizare a costurilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Amazon, Brad Glasser.

Glasser a spus că compania este ”optimistă cu privire la viitorul Alexa”, deoarece rămâne o afacere importantă şi o zonă de investiţii pentru Amazon.

Vestea vine la doar câteva săptămâni după ce Amazon a avertizat cu privire la o încetinire a creşterii pentru sezonul aglomerat al sărbătorilor, când generează cele mai mari vânzări, spunând că consumatorii şi companiile care au grijă de inflaţie au mai puţini bani de cheltuit. Săptămâna trecută, Amazon a declarat că va îngheţa angajarea forţei de muncă corporative pentru următoarele câteva luni din cauza unui ”mediu macroeconomic neobişnuit”.

sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *