Gigantul american Amazon deschide primul său birou în București

amazon românia Sursa foto: Facebook

Amazon Web Services (AWS) anunță deschiderea primului său birou în București, România. Noul birou vine după lansarea Centrului de Dezvoltare AWS din 2018 și a Amazon CloudFront Edge Location din 2020 – ambele situate în București.

„România dispune de resurse incredibile de talent și de profesioniști IT foarte bine pregătiți și creativi, care vorbesc multiple limbi străine și care dezvoltă aplicații software inovative. În plus, găzduiește multe companii românești importante și startup-uri cu o creștere rapidă, care deschid calea în domeniul inovării digitale”, a declarat Przemek Szuder, Lider AWS Europa Centrală și de Est. „Având în vedere că București, Cluj-Napoca și Iași se numără printre centrele IT cu cea mai rapidă creștere din Europa, considerăm că România este o locație foarte bună pentru afaceri și dorim să continuăm extinderea prezenței locale”

Avira, Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România, Bit Soft, BITSoftware, City Insurance, Enel România, Nova Power & Gas, Superbet, The Third Iteration, Thinslices, UiPath și multe altele se numără printre întreprinderile de top din România și startup-urile cu cea mai rapidă creștere care folosesc AWS pentru a-și dezvolta și reinventa afacerile. Clienții români folosesc AWS pentru a rula o gamă completă de funcționalități, de la aplicații mobile, web și sociale, la medii de dezvoltare și testare, analize Big Data, aplicații de afaceri pentru întreprinderi, Internet of Things (IoT), inteligență artificială (AI) și machine learning (ML), precum și aplicații critice.

Reprezentanți din mediul guvernamental au salutat vestea deschiderii biroului AWS din București. Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a declarat: „Ne bucurăm că AWS și-a deschis cel mai nou birou în România. Acest anunț reafirmă poziția țării noastre drept un loc atractiv pentru investiții, alimentat de un volum mare de programatori talentați. După decizia UE de a găzdui Centrul European de Competențe în domeniul securității cibernetice în România, investiția AWS consolidează poziția țării noastre de centru European de inovație. De asemenea, această investiție va stimula adoptarea tehnologiilor avansate bazate pe cloud, precum Inteligența Artificială, Machine Learning și Internet of Things, contribuind în același timp la timp la o tranziție sigură către aceste noi tehnologii.”

Amazon a deschis în 2018 și centrul de dezvoltare, care găzduiește echipele AWS care lucrează la tehnologii cheie pentru serviciul Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2). AmazonCloudFront, deschis în același an, este un content delivery network (CDN) rapid, care livrează în siguranță date, videoclipuri, aplicații și interfețe API către clienți la nivel global, cu o latență redusă și la o viteză de transfer rapidă.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *