ANAF a demarat controale la marii contribuabili

Redacția oct. 21, 2021 0 comentarii
anaf, antifrauda, inspector fiscal

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a demarat 100 de acțiuni de control la operatori economici, pentru a verifica modul de conformare în ceea ce privește conectarea tuturor aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic, achiziționate și utilizate de către aceștia, anunță instituția, într-un comunicat.

La operatorii economici unde au fost finalizate verificările, inspectorii ANAF au constatat că 87% dintre aceștia s-au conformat, iar pentru ceilalți, care nu au realizat conectarea, au fost aplicate sancțiuni contraventionale, conform legislației în vigoare.

Fiscul reamintește operatorilor economici că termenul limită pentru conectarea caselor de marcat la serverul ANAF este data de 30 noiembrie 2021. Acest termen nu va fi prelungit.

Pe portalul www.anaf.ro, secțiunea „Conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF”, disponibilă la următorul link contribuabilii pot accesa informații detaliate despre conectare (Legislația, Ghidul conectării, evidența AMEF etc.).

Acțiunile de control derulate de ANAF având această tematică vor continua în perioada următoare atât în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, cât și pentru a asigura un mediu concurențial corespunzător, afirmă instituția.

Sursa foto: ANAF/Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *