ANAF anunță că mai sunt câteva zile până la expirarea termenului pentru depunerea Declarației Unice/ Care sunt recomandările Fiscului și care sunt pașii de urmat

Redacția mai 15, 2023 0 comentarii
anaf, calculator anaf, spv

Săptămâna viitoare, pe 25 mai 2023, se împlinește termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212), anunță ANAF.

Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Declaraţia se completează şi se depune şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

Fiscul recomandă ca Declarația Unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv:
– prin intermediul serviciului “Spaţiul privat virtual”, disponibil pe portalul www.anaf.ro;
– prin intermediul serviciului “Depunere declaraţii”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza certificatului digital calificat;

De asemenea, DU se poate depune și în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire.

Ăe pagina de Facebook a ANAF și pe canalul de Youtube sunt publicate materiale video referitoare la descărcarea, completarea și depunerea Declarației Unice.

Pentru completarea şi depunerea declarației unice contribuabilii pot solicita sprijin, astfel:  –

  • apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor – Call – center, la numărul de telefon 031.403.91.60;
  • prin e-mail, accesând Formularul de contact disponibil pe portal https://www.anaf.ro/asistpublic/ şi în serviciul Spațiul Privat Virtual.

Plafon de 36.000 lei

Declarația Unică trebuie depusă în anul 2023 de către contribuabilii care ajung la un plafon de venituri de 36.000 lei, echivalentul a 12 salarii minime brute în vigoare în anul 2023, având în vedere că salariul minim a urcat la 3.000 de lei brut de la 1 ianuarie 2023..

Sursa foto: ANAF/Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *