ANAF pune ochii pe stomatologi şi vrea mai mulţi bani de la cei care închiriază pe Airbnb şi Booking. Șeful Fiscului îi îndeamnă pe oameni să ceară bon fiscal de la stomatolog / Până acum, ANAF i-a învățat pe profesorii care dau meditații și pe cei care au saloane de înfrumusețare cum să își plătească taxele

Lucian Ovidiu Heius, presedinte ANAF Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

ANAF va extinde şi la nivelul cabinetelor medicilor stomatologi campania de informare pe care a derulat-o în rândul profesorilor pentru veniturile din meditaţii, precum şi a celor care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor si din activităţi de înfrumuseţare, a anunţat preşedintele ANAF, Lucian Heiuş. 

El a adăugat că, în perioada următoare, Fiscul ar putea declanșa verificări mai eficiente şi în privinţa veniturilor obţinute din închiriere pe platforme precum Booking şi Airbnb.

Potrivit acestuia, ANAF a identificat o zonă de neconformare fiscală în rândul medicilor stomatologi.

“Ţinem foarte mult la prevenţie. În urma analizelor de risc făcute la nivelul ANAF, a rezultat un risc de neconformare ridicat pe acest segment de activitate. Vom trimite scrisori personalizate, vom face ghiduri, vom încerca să mediatizam ce au de făcut. Dar este normal ca şi beneficiarii acestor servicii să solicite bon fiscal, aşa cum este normal când plătesc sumele de bani“, a spus Heiuş referitor la cabinetele stomatologice, conform Profit.ro.

ANAF vrea totodată mai mulţi bani de la cei cu venituri obţinute pe platforme precum Airbnb şi Booking. Heiuş a afirmat că o zonă de neconformare a fost identificată şi în privinţa veniturilor obţinute prin platforme de închiriere pe perioade scurte, cum sunt Airbnb sau Booking. Dacă în prezent obţinerea de informaţii de la aceste platforme decurge mai greoi decât are nevoie Fiscul, în perioada următoare o directivă europeană va da ANAF instrumentele necesare pentru a accesa facil aceste informatii, susţine şeful ANAF. 

 

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

  1. Cu medicii care functioneaza in cabinetele din spitalele publice si primesc salariul de la stat, dar obliga pacienti care se prezinta la consultatii cu trimitere de la medicul de familie, intampinati cu “veniti maine (sau cand binevoieste a-i primi) la cabinetul meu din cartierul…. strada…. la ora … si rezolvam, adica luandu-Ie banii, ANAFul nu-i poate lua in vizor?
    Anafura mamii lor de hoti si sarlatani!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *