Analiză: Piaţa florilor va atinge un adevărat record istoric de vânzări în perioada 1-8 martie, în valoare de 32 milioane euro

Redacția feb. 28, 2023 0 comentarii
sergey-shmidt-koy6FlCCy5s-unsplash

Piaţa florilor va atinge un adevărat record istoric de vânzări în perioada 1-8 martie, când vor fi comercializate flori în valoare de peste 32 milioane de euro, arată un studiu realizat de compania de consultanţă Frames. Peste 3000 de firme se bat pe o piaţă în care luna martie reprezintă apogeul vânzărilor de peste an.

Buchetul de flori va reprezenta, în zilele următoare, poate cel mai bine vândut produs de sezon în România. Potrivit estimărilor Frames, în perioada 1-8 martie vor fi vândute peste 2,3 milioane de buchete de flori.

Estimarea ia în calcul că la oraș, mediul în care se vând peste 90% din flori, locuiesc 4,56 de milioane de femei cu vârsta de peste 18 ani și că măcar jumătate dintre doamne și domnișoare vor primi un buchet de flori în această periodă, la un preț mediu de 70 de lei.

„La un volum de vânzări estimate la 2,3 milioane de buchete, afacerea cu flori ar putea inregistra încasări de peste 32 milioane de euro. Spre comparaţie, în 2020, când am lansat precedentul studiu, business-ul cu flori a depăşit 20 milioane de euro. Diferenţa vine, în primul rând, din scumpirea florilor, preţul mediu per buchet crescând de la 40 la 70 lei în acest interval”, arată analiza.

Potrivit estimărilor companiei, 2023 se anunță a fi, astfel, cel mai bun an din istorie pentru piața de flori din România.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *