ANAT cere Guvernului menținerea sistemului actual de acordare a voucherelor de vacanță

bani sute lei Sursa Foto: Facebook/ Chernitskaya Yulia

Asociația Națională a Agenţiilor de Turism (ANAT) cere Guvernului menținerea sistemului actual de acordare a voucherelor de vacanță, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

„Președinții Coaliției de Guvernare, respectiv Prim ministrul României, Marcel Ciolacu, împreună cu Nicolae Ciucă, președintele Senatului României, au declarat că actualul sistem de acordare a voucherelor de vacanță va rămâne neschimbat. Decizia a fost luată ieri, în cadrul Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social, în dialogul cu președinții confederațiilor reprezentative la nivel național, patronale și sindicale. În același timp, Ioan-Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a sugerat că va depinde de latitudinea angajatorului dacă dorește să acorde bani în loc de vouchere. ANAT consideră că această divergență de opinii aruncă o umbră de incertitudine asupra industriei turismului, afectând atât agențiile de turism, cât și angajații care beneficiază de aceste vouchere. Confederațiile naționale și-au manifestat în mod clar susținerea pentru menținerea sistemului actual de acordare a voucherelor de vacanță, iar aceste declarații opuse vin în contradicție cu promisiunile anterioare făcute de liderii coaliției de guvernare. ANAT își exprimă încrederea în ceea ce s-a stabilit și îndeamnă cu fermitate cei doi lideri de stat să-și respecte cuvântul dat”, transmite ANAT.

„Acordarea în bani a voucherelor de vacanță este considerată neconstituțională, așa cum a fost demonstrat și în alte țări europene, precum Belgia. Nu poate fi acceptat ca o parte din salariul angajaților să fie supusă unei impozitări diferite  de la un salariat la altul, iar această decizie să fie la latitudinea angajatorului. Este discriminatoriu”, subliniază Adrian Voican, vicepreședinte ANAT.

ANAT face un apel către autoritățile guvernamentale să clarifice rapid și ferm politicile privind voucherul de vacanță, astfel încât industria turismului să poată continua să se dezvolte într-un mediu stabil și predictibil. Incertitudinea fiscală și politică nu fac decât să submineze eforturile noastre de a promova turismul intern și de a oferi servicii de calitate călătorilor.

Sursa Foto: Facebook/ Chernitskaya Yulia

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *