Angajații bugetari vor avea o minivacanță de 6 zile la începutul lunii mai

oua ciocolata paste Sursă: Unsplash

Majoritatea angajaților care lucrează la stat vor avea o minivacanță de 6 zile în perioada 1 mai – 6 mai 2024, de Ziua Muncii și de Paște.

1 mai (Ziua Muncii) şi Vinerea Mare sunt deja declarate zile libere pentru angajaţii la stat în Codul Muncii. În anul 2024, Vinerea Mare cade în ziua de 3 mai, iar Învierea – pe 5 mai.

Iar în decembrie, Guvernul a decis ca și ziua de 2 mai să fie zi liberă pentru bugetari.

În total, în 2024, angajații au 17 zile libere legale.

În acest an, va mai exista o minivacanță în luna august. Data de 16 august pică într-o zi de vineri, imediat după sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria) care este joi. Împreună cu weekendul rezultă o minivacanță de 4 zile.

O altă minivacanță va fi de Crăciun: În condițiile în care Crăciunul (25 decembrie) și a doua zi de Crăciun (26 decembrie) pică miercurea și respectiv joia, Guvernul va decide ca și ziua de vineri, 27 decembrie să fie liberă pentru bugetari, rezultând altă minivacanță de 5 zile.

Sursă: Unsplash

Comentarii

    • Va luati dupa teroristii astia. Pentru acele asa zise zile libere se va sta peste program mai multe ore. Stiati asta? Daca nu interesati va si apoi comentati!

    • Te rog nu vorbi asa tu nici nu poti sa iti imaginezi munca grea si stresanta de la stat asa ca te invit la o experienta de o zi si vb dupa ok?

  1. Papagalii care conduc papagali bugetari le fac cadouri electorale in loc sa faca autostrazi!
    Ce minivacanțe?
    Vacanță de stat in trafic 6 ore sau 7 ore, cel putin, pe magnifca Autostradă a Zapezii!😵😵

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *