Angajaţii de la metrou rămân cu salariile majorate. Curtea de Apel Bucureşti a decis, definitiv, respingerea solicitării Metrorex de suspendare a majorării salariale de 18%

metrorex, metrou

Cei aproximativ 5.000 de angajaţi de la metrou rămân cu salariile majorate după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis astăzi, definitiv, să respingă solicitarea Metrorex de suspendare a majorării salariale de 18% pe care compania a acordat-o salariaţilor la sfârşitul anului trecut, în plină pandemie şi cu „măsluirea” datelor economice, potrivit Raportului Corpului de Control al Ministrului Transporturilor.

Astfel, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia Tribunalului care, în 24 iunie a respins ca inadmisibilă cererea Metrorex pentru o Ordonanţă Preşedinţială: „Solutia pe scurt: Respinge apelul, ca nefondat. Respinge cererea formulată de intimat referitoare la obligarea apelantei la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 24.08.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre  3951/2021  24.08.2021” – Decizia CAB.

Practic, administraţia de la metrou a cerut în iunie Tribunalului Bucureşti să suspende efectele Contractului Colectiv de Muncă încheiat la sfârşitul anului trecut, prin care aproximativ 5.000 de angajaţi au primit lefuri mai mari cu 18%, se arată în citaţia primită de sindicalişti.

„Cerere de Ordonanţă Preşedinţială prin care solicităm instanţei de judecată să dispună, de urgenţă şi cu titlu provizoriu, până la soluţionarea litigiului asupra fondului ce face obiectului dosarului 16650/3/2021 aflat pe rolul acestei instanţe…

– Suspendarea efectelor Contractului Colectiv de Muncă 2020-2021

– în subsidiar, suspendarea efectelor clauzelor CCM, prin care s-a aplicat începând cu 1 11 2020 o majorare a grilei de salarizare de 18 % prevăzute în CCM”, arată Metrorex, în Cererea de Ordonanţă preşedinţială trimisă Tribunalului Bucureşti.

Potrivit Raportului Corpului de Control, la data negocierilor pentru noul CCM, din componenţa comisiei de negociere, din partea administraţiei, un număr de 10 membri din totalul de 15 făceau parte din Sindicat cu plata la zi a cotizaţiei aferente. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a criticat decizia conducerii Metrorex de a mări salariile în plină pandemie cu încasări mai mici din vânzarea cartelelor. Cheltuielile de la metrou sunt de aproximativ 100 de milioane lei lunar cu 40 de milioane pierderi, diferenţa dintre subvenţia de 50 de milioane şi încasările din cartele de 10-11 milioane.

Compania Metrorex nu are nici în prezent bugetul aprobat (în aceeaşi situaţie este şi CFR Călători) şi aşteaptă bani la rectificare.

Sursa foto: Facebook/Metrorex

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.