Angajații de la Zara renunță la grevele din A Coruña, orașul natal al companiei, după o creștere salarială de 25%, anunță sindicatul / Lucrătorii vor primi și o primă unică de 1.000 de euro care va fi plătită în februarie

Redacția dec. 23, 2022 0 comentarii
zara

Sindicatul care îi reprezintă pe vânzătorii de la retailerul de modă Zara a anulat grevele planificate în A Coruña, orașul natal al companiei din nordul Spaniei, în urma unui acord privind o creștere salarială de 25%, a declarat vineri un lider sindical, potrivit Reuters.

Aproximativ 1.000 de lucrători de la magazinele Zara și de la alte mărci de modă Inditex anunțaseră că vor face grevă pe 23 decembrie și 7 ianuarie pentru a cere majorări salariale mai mari, după ce au respins oferta anterioară a companiei. Aceștia intraseră deja în grevă în timpul vârfului de vânzări de “Black Friday”, pe 24-25 noiembrie.

Inditex a acceptat acum să plătească cu 322 de euro (341 de dolari) mai mult pe lună vânzătorilor care lucrează în cele 44 de magazine din A Coruña, unde gigantul din industria modei își are sediul la periferia orașului, a declarat vineri liderul sindicatului CIG și asistentul de retail Zara, Carmiña Naveiro. Lucrătorii vor primi, de asemenea, o primă unică de 1.000 de euro care va fi plătită în februarie.

“Salariile noastre ca vânzători vor crește cu 25% din ianuarie în A Coruña”, a declarat Naveiro.

Acordul include, de asemenea, creșteri salariale viitoare de 20 de euro în noiembrie 2023 și de 40 de euro în 2024, a adăugat ea.

Salariile lunare ale vânzătorilor de la Zara variază în prezent între 1.058 de euro și 1.400 de euro în oraș, a precizat liderul sindical.

Inditex nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.Sindicatul CIG făcuse presiuni pentru o creștere mai mare a salariilor după ce a respins o majorare de 200 de euro a salariilor lunare până în 2024.

 

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *