Anglia redeschide magazinele neesențiale, terasele pub-urilor și sălile de fitness, după patru luni de carantină

bere-e1612183039666

Anglia redeschide luni centrele comerciale considerate neesențiale, după ce acestea au fost închise timp de patru luni. O reușită pentru Regat, care a derulat o campanie susținută de vaccinare, administrând aproape 40 de milioane de doze, scrie Le Figaro.

Aproximativ 58% din populația Marii Britanii a primit astfel o primă doză dintr-un vaccin anti-Covid (doar 11% a primit și a doua doză).

Astfel, frizeriile, terasele pub-urilor și sălile de fitness din Anglia se redeschid de luni, după ce au fost închise în ianuarie. Celelalte națiuni britanice vor urma propria strategie. „Sunt sigur că va fi o mare ușurare pentru întreprinderile închise de atât de mult timp și pentru toți ceilalți, este ocazia de a reîncepe să facem anumite lucruri pe care le iubeam și care ne-au lipsit atât de mult timp”, a comentat premierul britanic Boris Johnson.

Anglia a intrat în carantină pentru a treia oară la începutul lui ianuarie (cu anumite regiuni precum Londra carantinate încă de la jumătatea lui decembrie), dar situația sanitară s-a îmbunătățit sensibil de atunci. Acum se înregistrează sub 3.000 de cazuri și mai puțin de 50 de decese zilnic. Sub 3.000 de pacienți afectați de Covid-19 sunt în prezent tratați în spitale, față de vârful de aproape 40.000 în ianuarie.

Aproape 60% din populație a primit o primă doză, printre care o mare parte a persoanelor sub 50 de ani, iar autoritățile intenționează să vaccineze toți adulții cu prima doză până la finalul lui iulie.

Foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *