ANRE a amendat marile companii furnizoare de gaze E.ON și Engie cu 400.000 lei

Redacția iul. 5, 2021 0 comentarii
contor

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a constatat întârzieri în transmiterea răspunsurilor la sesizările clienților finali referitoare la facturarea serviciului de furnizare a gazelor naturale. ANRE a aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 400.000 lei.

Reprezentanții ANRE au transmis că, prin acțiunile de control desfășurate, instituția a verificat, prin metoda eșantionării, respectarea prevederilor Standardului de performanță pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale. Acesta se referă la îndeplinirea de către furnizori a obligației de a răspunde, în termen de 15 zile, la sesizările clienților finali referitoare la facturarea serviciului de furnizare a gazelor naturale.

Cea mai mare amendă a fost aplicată E.ON Energie România (cota de piață 41,33 %) – 310.000 lei. De asemenea, compania ENGIE ROMÂNIA (cota de piață 47 %) a fost amendată cu  90.000 lei

Totodată, s-a dispus furnizorilor să plătească clienților finali care nu au primit răspunsuri în termenul legal, penalitățile datorate în conformitate cu prevederile Standardului de performanță pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale. Mai precis, 30 de lei pentru nerespectarea termenului de răspuns de 15 zile de la data înregistrării solicitării și 5 lei pentru fiecare zi suplimentară de întârziere.

Furnizorii de gaze naturale au obligația de a plăti în mod automat clienților finali penalitățile datorate pentru nerespectarea termenelor și pentru zilele suplimentare de întârziere.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *