Aplicația care reunește toate soluțiile de transport shared: biciclete, trotinete, car sharing sau scutere electrice

Mihai Rotaru, fondator UrbanAir

O aplicație românească reușește să unească toate soluțiile de transport de tip shared, cum ar fi trotinete, biciclete, car sharing, scutere electrice și multe altele, pentru a permite utilizatorilor optimizarea deplasărilor.

UrbanAir, fondată de Mihai Rotaru, care a creat în trecut și CleverTaxi, actualmente FreeNow, este singura aplicație disponibilă pe piața din România și internațională care integrează toate serviciile de tip sharing.

Utilizatorii pot vedea ușor care este cel mai apropiat vehicul și își pot planifica toate cursele dintr-o singură aplicație, câștigând timp. Într-un oraș tot mai aglomerat, folosirea multimodală a opțiunilor de mobilitate poate face deplasarea mai rapidă și ieftină, iar mașina personală nu mai este necesară. Platforma a fost anunțată oficial în mai 2020, iar acum primește o actualizare majoră prin introducerea unei modalități mai facile și intuitive pentru a folosi serviciul.

Utilizatorii vor avea posibilitatea de a folosi servicii de tip sharing de la mai mulți furnizori, având un singur cont UrbanAir. Odată cu actualizarea aplicației, utilizatorii din România pot conduce toate mașinile de la Pony și Teleport și au nevoie doar de crearea unui cont UrbanAir, având la dispoziție mai multe mașini într-un singur loc și, totodată, mai ușor de folosit. În acest mod, toate soluțiile de car sharing puse la un loc devin o alternativă viabilă și reală în ceea ce privește mașina personală. Aplicația integrează, însă, numeroase alte servicii, atât în România, cât și în alte țări, pe care le pot folosi în mod similar cu un cont unic sau cu conturile conectate disponibile la furnizorii parteneri.

UrbanAir a fost lansată cu noua opțiune de eficientizare a mobilității, în versiune public beta, în luna martie, în România și Israel. Este, totodată, disponibilă în alte 60 de orașe mari din lume, cu suport pentru 150 de furnizori. Aplicația este disponibilă pe iPhone, Android și App Gallery pentru telefoanele Huawei.

„De fiecare dată când vorbim de un oraș smart nu putem ignora una dintre cele mai mari nevoi: mobilitatea. Tocmai de aceea, odată cu UrbanAir, noi am pornit de la o viziune dorită de noi toți: #UnOrasPentruOameni. Suntem încrezători că într-un viitor nu foarte îndepărtat gradul de utilizare a mașinilor personale în centrele urbane va scădea considerabil și va fi înlocuit de un mix de soluții de mobilitate publică și privată. Cum ar arăta Bucureștiul, de exemplu, dacă nu am mai deține mașini personale? Impactul asupra sănătății și veniturilor noastre ar fi imens și imediat sesizabil. Ne bucurăm deja de sprijinul partenerilor din mediul privat și avem nevoie de deschidere, înțelegere și suport din partea primăriilor și guvernelor pentru a oferi tuturor cetățenilor sprijin și infrastructură pentru folosirea soluțiilor de mobilitate sustenabilă”, a declarat Mihai Rotaru, fondator UrbanAir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *