Apple a prezentat noua serie iPhone 13

iPhone13Pro

Cea mai nouă serie de iPhone reprezintă un upgrade minor, care vine după unul dintre cele mai performante modele din istoria companiei americane.

După ce a profitat, cu iPhone 12, de push-ul făcut de operatorii de telecomunicaţii pentru promovarea tehnologiei 5G, ajungând la cifre de vânzări impresionante, Apple speră să continue pe aceeaşi linie cu noile modele de iPhone 13, potrivit news.ro.

Noua serie este compusă din patru telefoane. În ordinea dotărilor şi a preţurilor, acestea sunt iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro şi iPhone 13 Pro Max.
Conform Apple, ecranul noilor iPhone-uri are 800 de nits, fiind cu 28% mai luminos decât versiunea anterioară.

Din punctul de vedere al designului, noua serie se remarcă printr-un breton cu 20% mai mic. Pe de o parte, acesta va fi apreciat de utilizatori, care vor beneficia de un ecran mai mare. Pe de altă parte, dezvoltatorii vor avea de făcut modificări la interfeţele grafice ale aplicaţiilor şi jocurilor.

Dincolo de construcţie, unele dintre cele mai notabile noutăţi vizează partea foto. Există o nouă cameră de ultrawide de 12MP, cu o apertură de f/1.5, despre care Apple spune cu că primeşte cu 47% mai multă lumină.de camera.

Noua cameră tele are 12MP, o apertură de f/2.4, cu un câmp vizual de 120 de grade,

La baza noii generaţii de iPhone stă chipset-ul A15 Bionic, cu 6 nuclee construit pe un proces de 5nm. Apple spune că acesta este cu 50% mai rapid decât procesoarele şi 30% mai rapid decât soluţiile grafice ale competiţie.

iPhone 13 mini (5,4 inch) şi iPhone 13 (6,1 inch) vor oferi o autonomie mai mare cu 1,5 ore respectiv 2,5 ore decât versiunile anterioare. Cele două modele vor costa începând de la 699 dolari şi 799 dolari.

iPhone 13 Pro (6,1 inch) şi Pro Max (6,7 inch) au ecrane cu rată variabilă de refresh, ce poate oscila între 10Hz şi 120Hz, în funcţie de conţinutul afişat.

Sistemul foto al modelelor Pro include o cameră tele de 77mm, care facilitează un zoom optic total de 6X şi o cameră macro.

Autonomia lui iPhone 13 Pro este cu 1,5 ore mai mare. În cazul lui iPhone 13 Pro Max, autonomia va creşte cu 2,5 ore, promite Apple.

iPhone 13 Pro va costa de la 999 dolari, iar iPhone 13 Pro Max de la 1099 dolari.

Stocarea noilor iPhone-uri începe de la 128GB şi merge până la 512MB, cu opţiunea de 1TB rezervată pentru versiunile Pro.

Toate cele patru modele ale seriei iPhone 13 vor fi disponibile din 24 septembrie.

Seria iPad are două modele noi

Apple a anunţat două noi modele de iPad, lansând câte o nouă versiune de iPad (standard) şi iPad Mini.

A noua versiune de iPad, modelul entry-level al seriei de tablele Apple, va avea la bază chipsetul A13 Bionic. Conform producătorului american, acesta va fi cu 20% mai rapid decât vechiul model.

Ecranul de 10,2 inch rămâne acelaşi, noutatea fiind True Tone, facilitatea care reglează automat intensitatea imaginii în funcţie de lumina ambientală.

Există, ca una dintre puţinele noutăţi notabile, o nouă cameră frontală, 12MP, care suportă funcţia Center Stage, care a debutat anul trecut pe iPad Pro. Aceasta încadrează automat participanţii la o conferinţă video.

În rest, tableta rămâne la fel ca în ultimii ani, cu acelaşi design şi acelaşi sistem Touch ID pentru autentificarea cu amprenta.

Versiunea de bază va avea 64GB, în loc de 32GB, preţul de pornire rămânând tot 329 de dolari.

A şasea versiune a celei mai mici tablete Apple a crescut. Aceasta măsoară acum 8,3 inch, în loc de 7,9. Ecranul este şi el mai luminos, ajungând acum la 500 nits.

În mare, designul tabletei iPad Mini rămâne acelaşi, cu excepţia ramelor, care sunt mai înguste.

Camerele foto au acum 12MP atât pe spate, cât şi pe faţă, iar pe partea de conectivitate sunt suportate Wi-Fi 6 şi 5G (până la 3,5Gbps). Marea noutate este că alimentarea se face prin USB-C, în loc de Lightning.

Chipset-ul A15 Bionic ar trebui să fie mai rapid cu 40% decât versiunea anterioară în acest caz.

Noua tabletă iPad Mini va fi disponibilă din 24 septembrie şi va costa începând de la 500 de dolari.

Watch Series 7

Alături de noi iPhone-uri şi noi iPad-uri, Apple a prezentat şi noi ceasuri inteligente din seria Apple Watch.

Watch Series 7 are ramele mai înguste (1,7mm), făcând loc, acum, unui ecran mai mare, care este şi cu 70% mai luminos, conform companiei americane, care spune şi că pe noul ecran încape cu 50% mai mult text.

Textul va putea fi introdus prin intermediul unei tastaturi complete, care suportă swiping – scrierea fără a se ridica degetul de pe ecran.

Noul ceas are certificare IP6X pentru nisip şi praf, iar, conform Apple, este mai rezistent la crăpături.

Cele două modele sunt mai mari cu 1mm faţă de seria anterioară, măsurând acum 41mm, respectiv 45mm.

În rest, designul şi dotările tehnice rămân neschimbate comparativ cu Series 6. Bateria va oferi o autonomie de până la 18 ore şi se va încarcă, acum, cu 33% mai repede prin USB-C (în loc de USB-A).

Una din puţinele noutăţi software notabile este suportul îmbunătăţit pentru ciclism – plimbările cu bicicleta vor fi detectate automat, iar monitorizarea va fi întreruptă automat, când utilizatorul se opreşte.

Watch Series 7 va fi disponibil în cursul toamnei şi va costa de la 400 de dolari.

Captura YouTube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.