Apple a vândut 100 de milioane de smartphone-uri iPhone 12 în șapte luni

iphone12, telefon mobil Sursa Foto: digitaltrends.com

Seria iPhone 12 a avut nevoie de doar 7 luni, cu două luni mai puţin decât iPhone 11, pentru a depăşi pragul de 100 de milioane de unităţi livrate, transmite News.ro.

Anul acesta, Apple a atins mai repede suta de milioane de iPhone-uri din cea mai nouă serie vândute, după ce a depăşit acest prag la 7 luni de la data lansării pe piaţă.

100 de milioane de unităţi vândute în 7 luni este o performanţă mai bună decât cea realizată anul trecut, când s-a ajuns la 100 de milioane de modele din seria iPhone 11 vândute după 9 luni.

Mai mult de atât, Apple poate fi optimistă şi în ceea ce priveşte veniturile, deoarece cel mai scump model – cu cea mai mare marjă de profit – se vinde, de asemenea, foarte bine. Din totalul vânzărilor primelor 7 luni, conform Counterpoint Research, iPhone 12 Pro Max reprezintă 29%.

Anul trecut, cel mai scump model din seria iPhone 11 reprezenta 25% din vânzări. Diferenţa de performanţă dintre modelele de top va duce la o creştere a veniturilor cu 22% pe primele 7 luni, estimează cei de la Counterpoint Research.

Trecerea la 5G este considerată unul din factorii cu o contribuţie importantă la succesul seriei iPhone 12. De altfel, iPhone 12 este bătut doar de iPhone 6, care a fost smartphone-ul ce a făcut trecerea la 4G.

sursa foto: Facebook\ Apple

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *