Apple anunță profituri record, în ciuda penuriei mondiale de componente electronice

Apple, Tim Cook

Apple continuă să surprindă. În ciuda problemelor grave legate de aprovizionarea cu componente electronice care au afectat numeroase companii din întreaga lume, Apple a reușit în ultimul trimestru din 2021 un avans al vânzărilor de 11% și un profit în creștere cu 20%, potrivit Le Figaro.

„Suntem mândri atunci când furnizăm produse consumatorilor care le doresc cu adevărat. Și încercăm să facem acest lucru rapid. Este frustrant că nu putem să o facem tot timpul cu viteza pe care o dorim”, a declarat Tim Cook, un expert în materie de lanțuri de aprovizionare.

Cifrele record anunțate de Apple rezumă performanțele acestui gigant în raport cu celelalte companii: 34,6 miliarde de dolari profit trimestrial, la o cifră de afaceri de 123,9 miliarde de dolari. O cifră de afaceri care este aproape la fel de mare ca vânzările trimestriale ale Walmart, numărul 1 mondial al distribuției. Cu diferența notabilă că profitul Apple este de șase ori mai mare decât cel al grupului din de Bentonville (Arkansas).

Rezultatele Apple se bazează în continuare pe succesul aparatelor smartphones, care au înregistrat vânzări în creștere de 9% pentru a se apropia de 72 de miliarde de dolari. Acțiunile Apple se apreciau joi seara cu 5%, aducând capitalizarea societății la peste 2.600 miliarde dolari.

Foto: Apple

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.