Apple ar putea depăşi Samsung în topul producătorilor de smartphone-uri

Apple, Tim Cook

Cu o scădere pentru Samsung şi o creştere pentru Apple, cele două companii ar putea face rocada în ultimul trimestru al anului, în fruntea topului producătorilor de smartphone-uri.

La 21,2%, Samsung este liderul pieţei de smartphone-uri, urmat de Apple. Însă, conform estimării făcute de TrendForce, cele două companii vor avea evoluţii opuse în ultimul trimestru al anului şi ar putea face schimb de locuri, potrivit news.ro.

Pe de o parte, se estimează că Samsung ar putea pierde cotă de piaţă şi ar urma să ajungă la 19,4% în ultimul trimestru al acestui an.

Pe de altă parte, Apple va creşte de la 15,9% la 23,2% în aceeaşi perioadă, ceea ce va propulsa compania americană în fruntea topului producătorilor de smartphone-uri, deasupra tuturor celor care vând telefoane cu Android.

Estimarea prevede o creştere de peste 7% pentru Apple, ceea ce ar reprezenta o performanţă excepţională. Motorul acesteia ar fi noul iPhone 13, care, chiar dacă nu se vinde atât de bine cum se aştepta Apple, va fi un model de succes.

Restul clasamentului se preconizează să rămână neschimbat, cu Oppo, Xiaomi şi Vivo pe următoarele locuri, toţi cu uşoare scăderi.

Foto: Apple

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.