Apple T+, primul serviciu de streaming care primește un Oscar, pentru cea mai bună imagine în filmul CODA

Apple, Tim Cook Foto: Apple

Apple TV+ a făcut istorie duminică, fiind primul serviciu de streaming care a câștigat un Oscar pentru cea mai bună imagine pentru „CODA”, o dramă  despre fiica unor părinți surzi care își urmărește pasiunea pentru muzică.

Serviciul de streaming a achiziționat „CODA” pentru un record de 25 de milioane de dolari după debutul său în 2021 la Festivalul de Film de la Sundance și a câștigat avânt pe tot parcursul sezonului de premii, câștigând premii de top de la Producers Guild, Screen Actors Guild și Writers Guild.

„CODA” s-a confruntat cu o concurență intensă din partea western-ului Netflix, apreciat de critici, „The Power of the Dog”, care a adunat o duzină de nominalizări. Regizorul filmului, Jane Campion, a primit un premiu Oscar.

Oscarul pentru cel mai bun film semnalează cât de departe a ajuns industria din 2017, când festivalul de film de la Cannes a interzis filmelor care nu au fost lansate pe marele ecran să concureze pentru cel mai prestigios premiu al său, Palme d’Or. A fost un refuz deliberat față de serviciile de streaming precum Netflix.

Pe măsură ce pandemia globală a forțat să se închidă cinematografele în 2020, Academia de Arte și Științe Cinematografice și-a modificat regulile de eligibilitate pentru Oscar pentru a schimba temporar cerința ca un ecran de film timp de șapte zile în cinematografe să se califice. Acesta a reprezentat un moment decisiv pentru filmele care debutează prin intermediul serviciilor de streaming în casă.

Oscarul pentru cea mai bună imagine marchează, de asemenea, o piatră de hotar pentru Apple TV+, care a fost lansat în noiembrie 2019 cu câteva seriale originale și nicio bibliotecă de filme și emisiuni TV.

Apple TV+ a cunoscut un progres în septembrie 2021, când comedia „Ted Lasso”, despre un antrenor de fotbal american care își are o slujbă la un club de fotbal englez, a primit premiul Emmy pentru serial de comedie remarcabil.

„Dacă Apple ar câștiga râvnitul premiu pentru cea mai bună imagine cu CODA, ar cataliza mai multe talente A+ care vin la Apple mai întâi (sau în clasamentul de sus)” și ar crește abonamentele, a scris analistul de la Wedbush Securities Daniel Ives înainte de decernare.

Foto: Apple

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *