ArcelorMittal Hunedoara prelungește măsura de reducere a activității, din cauza lipsei de comenzi

Redacția aug. 5, 2022 0 comentarii
ArcelorMittal

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Hunedoara, deţinut de holdingul ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume, a anunțat vineri că va prelungi până pe 12 august măsura de reducere a activității, din cauza lipsei de comenzi.

„Având în vedere dificultățile economice cu care se confruntă societatea cauzate de lipsa comenzilor și implicit a volumului de producție, precum și ca măsură de protectie a salariaților, Consiliul de Administrație al ArcelorMittal Hunedoara SA a hotărât prelungirea duratei de reducere temporară a activității societății, respectiv și pentru perioada 06.08.2022-12.08.2022”, arată un comunicat al companiei publicat la Bursa de Valori București.

Inițial, ArcelorMittal Hunedoara a declarat că reduce temporar producția în perioada 23 iulie – 5 august.

Atunci, compania a transmis că angajații afectați de această măsură vor fi plătiți cu 75% din salariul de bază.

În februarie, ArcelorMittal, care are aproximativ 190.000 de angajaţi, a anunţat că va implementa în următorii doi ani un program de reducere a costurilor cu un miliard de dolari. Acesta include sporirea productivităţii, scăderea numărului de furnizori şi reducerea cu o cincime a personalului de birou.

Familia Mittal deţine peste 35% din companie.

ArcelorMittal deţine în România unităţi de producţie la Iaşi, Roman şi Hunedoara.

ArcelorMittal Hunedoara a raportat anul trecut afaceri de 660,28 milioane de lei și un profit net de 1,27 milioane lei. Compania a avut în medie 582 angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.