Asociație Patronală: Peste 50.000 de turiști au fost pe litoral în weekend-ul de 1 Mai la malul mării

mamaia, Constanta, turism, mare, litoral Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Peste 50.000 de turişti au petrecut weekend-ul de 1 Mai la malul mării, conform estimărilor realizate de Corina Martin, preşedintele de onoare al Asociatiei Patronale Resto Constanţa, transmite Agerpres.

„Resto Constanţa estimează că primul weekend pe litoral a adus peste 50.000 turişti în staţiunile de la malul mării. Aşa cum am estimat, vremea frumoasă a convins, pe ultima sută de metri, zeci de mii de români, care au ales să petreacă weekend-ul pe litoralul românesc, unde au avut parte de prima minivacanţă la mare fără restricţii”, a afirmat Martin.

Datele centralizate arată că staţiunile cu cel mai mare grad de ocupare au fost Mamaia – Mamaia Nord, Costineşti şi Vama Veche, unde au fost organizate şi promovate o serie de evenimente – de la festivaluri de muzică (Sunwaves în Mamaia şi „Beach, Please” la Costineşti), la cele gastronomice („Festival du Bonheur – pour les gourmands” la Mamaia) la petreceri şi evenimente în cluburi, terase şi restaurante.

În acelaşi timp, Eforie a atras turişti şi public specific, conform profilului de staţiune balneară, cu turişti care au ales mai multă linişte şi relaxare, dar şi servicii de cazare şi Spa.

„Fără îndoială, marea surpriză a reprezentat-o Festivalul de la Costineşti, ‘Beach, Please’, aflat la prima sa ediţie – încă o dovadă că evenimentele sunt cele care atrag şi conving turiştii să aleagă o anumită destinaţie. Grad de ocupare de 100% în staţiune, pentru prima dată de 1 Mai, după foarte mulţi ani (…) În aceste zile, continuăm cu cel mai mare eveniment gastronomic al anului, pe care îl aducem pe litoral. Carnexpo Grill îşi deschide porţile pe 5 Mai, pe plajele Phoenicia Blue View Olimp şi reprezintă marea întâlnire a industriei HoReCa naţionale şi locale, între distribuitori, producători, furnizori şi operatorii HoReCA de pe litoral. Ne pregătim în continuare pentru următoarele weekend-uri şi săptămâni ale sezonului şi vom continua să solicităm – şi mai insistent – întâlniri cu autorităţile locale, cărora le vom cere mai multă implicare în amenajarea staţiunilor şi în susţinerea organizatorilor de evenimente”, a menţionat Corina Martin.

Reprezentanţi Resto Constanţa au punctat implicarea Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, Ministerului Mediului, Guvernului, precum şi prefectului Constanţei, Silviu Iulian Coşa, în privinţa rezolvării situaţiei plajelor noi din Mamaia, „una din cele mai grave probleme ale sezonului trecut”.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii

  1. Si la cum arata litoralul, pun pariu ca sunt mai putin de 50.000 de turisti. Adica, este o reclama mascata. Nu merita sa mai mergem in statiuni, numai sunt de mult cum erau odata. Cei mai multi sunt tineri. Si iar o sa apara, sigur, 100%, stiri despre nemultumirea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *