Audieri pentru conducerea ANRE. Cine e George Niculescu, liberalul favorit pentru șefia instituției: constănțean specializat în energie, fost prefect, participant la negocierile cu UE și SUA

G4Media apr. 18, 2023 0 comentarii
George Niculescu

George Niculescu, actual secretar de stat PNL în Ministerul Energiei, este favorit pentru preluarea funcției de președinte al ANRE (Autoritatea Națională pentru Reglementare în Energie) – arbitrul pieței energetice, potrivit informațiilor G4Media. El și-a depus candidatura marți, chiar înainte de termenul-limită stabilit de Parlament.

El ar urma să fie votat de coaliția PSD-PNL-UDMR, după ce PSD a cedat liberalilor postul de președinte al instituției. Până acum, președinte a fost Dumitru Chiriță, susținut de PSD, criticat dur pentru absența totală din dezbaterile legate de criza facturilor.

George Nicolescu (43 de ani) a fost numit secretar de stat în Ministerul Energiei în martie 2021, practic odată cu instalarea guvernului Ciucă.

Potrivit informațiilor G4Media, el a participat din partea guvernului la negocieri atât cu guvernul SUA (cooperarea în domeniul nuclear), cât și cu Comisia Europeană pe dosare precum tranziția energetică.

Este membru în Comitetul de supraveghere al Hidroelectrica și în consiliile de administrație ale companiilor cu capital de stat Nuclearelectrica și Administrația Porturilor Maritime SA, posturi la care va trebui să renunțe dacă va deveni președintele ANRE. A fost membru în consiliile de administrație de la Damen Shipyards și Romgaz.

În perioada 2020-2021 a fost director general al companiei CDG SRL din Giurgiu, specializată în producția și vânzarea de energie electrică.

Între 2019 și 2020 a fost prefectul județului Constanța, anterior lucrând atât în mediul privat, cât și la Primăria Eforie și Consiliul Județean Constanța.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *