Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale, despre supraimpozitarea veniturilor din privat: „Ce treabă au guvernanții să limiteze salariul de la privat? Ce câștigă săracul dacă bogatul pierde din banii lui?”

G4Media apr. 25, 2023 2 comentarii
calculator venituri taxe calcule salarii impozit pixabay.com

Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale, a declarat, marți, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că guvernanții nu ar trebui să se implice în limitarea veniturilor pe care le încasează angajații din mediul privat.

„Ce treabă au guvernanții să limiteze salariul de la privat?”, a spus Zegrean întrebat despre varianta ca supraimpozitarea veniturilor propusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, să fie aplicată și în sectorul privat.

„Nu am să înțeleg niciodată ura guvernanților pentru privați. Ce câștigă săracul dacă bogatul pierde din banii lui?”, a mai spus Augustin Zegrean.

Augustin Zegrean a fost președintele Curții Constituționale în perioada 2010-2016.

Context. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a propus, luni după-amiază, în ședința coaliției, ca angajații de la stat care cumulează pensie cu salariu, dar și acele venituri de la stat care depășesc venitul președintelui României (aprox. 25.000 lei brut) să fie impozitate progresiv, au declarat pentru G4Media surse politice.

Liderul PSD ar fi cerut o analiză pentru a se stabili dacă măsura supraimpozitării veniturilor bugetarilor care depășesc salariul președintelui poate fi aplicată doar în sectorul public sau ea va trebui aplicată și în sectorul privat pentru a rezista la un eventual control de constituționalitate.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat, marți dimineață, informațiile G4Media.ro. Ciolacu a spus că a propus în coaliție impozitarea progresivă a veniturilor angajaților de stat care cumulează pensia cu salariul și care depășesc venitul președintelui României, de aproximativ 25.000 de lei brut.

Marcel Ciolacu a evitat să spună dacă măsura va viza și veniturile din sectorul privat. Întrebat concret dacă nu ar fi neconstituțional ca măsura să vizeze doar veniturile de la stat, liderul PSD a spus că nu poate să facă astfel de analize, care țin de resortul Ministerului Justiției.

Citește integral Ciolacu a propus coaliției supraimpozitarea veniturilor bugetarilor și a pensiilor speciale care depășesc salariul președintelui/ Propunerea ar putea fi aplicată și veniturilor din sectorul privat

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

 1. Banii bogatului.
  (ce au mai invartit functii toate gunoaiele … asta iesise la Pensie, parca !)

  Incerc sa tac dar cand vad atata obraznicie … Oricum tot ce-i Privat e Jaf, ca altfel n-ar exista iar baietii care au facut Cariera in ‘Epoca de Aur’ ar trebui sa stie cel mai bine. 😉

  + ca daca n-ar exista Speciale de care si Dl. de ‘fata’ este Beneficiar, nu ar fi atata disperarea, dar de alea tac ‘car-mar’, alea-s legale … La fel : “Ce are de castigat saracul daca nu-l mai fura Specialul ? ” Niste Nemernici !

  Legat de Constitutie, trebuie schimbata din Temelii, sa nu mai existe astfel de Abuzuri. Gata ca turbam ! Nu puteti sa bagati o Tara intreaga la Puscarie. Sac!Sac!Sac!

  Aveti nevoie de sclavi ca sa va simtiti ‘Speciali’.

 2. Marele comentator si formator de opinie publica vrea sa ne induca sentimentul ca sunt supraoameni si nemuritori si ca nu e bine da le taiem cele 3 , 4 pensii speciale!
  O sa-i apuce flatulentele cu impozitarea asta care e un rau necesar!😎

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *