Autonom Services listează azi la BVB obligațiuni de 48 de milioane de euro

bani, euro sursa foto: Pexels

Autonom Services listează, azi, pe Piața Principală a Bursei de Valori București primele obligațiuni corporative legate de sustenabilitate. Obligațiunile, cu o valoare totală de 48.030.000 euro, vor fi tranzacționate sub simbolul bursier AUT26E. Emisiunea AUT26E face parte dintr-un program prin care compania poate emite în mod repetat obligațiuni cu o valoare nominală totală de până la 250 milioane euro în următorii cinci ani.

Cu ocazia listarii, echipa Autonom Services va suna clopotelul Bursei de Valori Bucuresti pe 8 decembrie.

Autonom Services SA, cea mai extinsă rețea de mobilitate din România, a anunțat venituri consolidate de 327 milioane de lei în 2020 și un profit net de 7,2 milioane lei. Grupul a reușit să crească veniturile operaționale consolidate cu 10% și să își întărească poziția financiară într-un an atât de dificil care a adus multiple provocări în piețele și sectoarele în care activează.

În ciuda impactului negativ al pandemiei, Autonom a reușit să își crească cifra de afaceri aferentă diviziilor de leasing operațional (+7,5% față de anul 2019) și vânzări mașini rulate (+72,4%),  recuperând astfel scăderea veniturilor diviziei de rent-a-car (-28,9%).

Prin urmare, Autonom a încheiat 2020 cu 171,3 milioane lei venituri generate din leasing operațional și servicii suplimentare, 46,8 milioane lei venituri din închirierea autovehiculelor și 79,4 milioane lei venituri din vânzarea autovehiculelor.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *