Autorităţile de reglementare în domeniul energiei din România şi Ungaria au încheiat un acord de cooperare, care vizează gestionarea mai eficientă a crizei energetice şi consolidarea securităţii

Redacția dec. 2, 2022 0 comentarii
Energie electrica

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei din România (ANRE) şi Oficiul Ungar pentru Energie şi Utilităţi Publice (MEKH) au semnat un acord de cooperare, pentru a gestiona criza energetică şi pentru a promova securitatea aprovizionării.

”Pentru a gestiona criza energetică şi pentru a promova securitatea aprovizionării, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) şi Oficiul Ungar pentru Energie şi Utilităţi Publice (MEKH) au semnat un acord de cooperare. Având în vedere criza energetică, nevoia de securitate a aprovizionării a crescut semnificativ în ultimele luni, iar importanţa cooperării internaţionale pentru aceasta a crescut de asemenea. Acordul de cooperare dintre autorităţile de reglementare din România şi Ungaria vizează gestionarea mai eficientă a situaţiei de criză şi consolidarea securităţii noastre”, anunţă ANRE.

Acordul oferă un cadru general pentru negocierile bilaterale, pentru schimbul de experienţă în domeniile energetice reglementate de autorităţi şi pentru împărtăşirea reciprocă a cunoştinţelor şi a bunelor practici aferente în domeniul cadrului legislativ în continuă dezvoltare al UE.

”Relaţia bilaterală dintre ANRE şi MEKH a fost strânsă şi directă, într-un mod demn de autorităţi independente de reglementare în domeniul energiei din ţări vecine şi în trecut, dar, părţile au văzut întărirea formală a cooperării ca fiind justificată, având în vedere provocarea creată de criza energetică”, precizează ANRE.

 

sursa foto: ANRE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *