Autoritățile olandeze nu vor amenda Tesla, după ce a modificat setările camerelor de supraveghere de pe mașini / Investigația a vizat posibila încălcare a legii protecției datelor

Redacția feb. 22, 2023 0 comentarii
tesla 3 sursa tesla

Autoritatea olandeză de supraveghere a datelor personale a declarat că nu va amenda Tesla I pentru posibile încălcări ale confidențialității după ce producătorul auto american a modificat camerele de securitate ale vehiculelor, scrie Reuters.

Tesla folosește astfel de camere în mașinile sale pentru a-i ajuta pe proprietari să le protejeze împotriva furtului sau vandalismului, dar Autoritatea olandeză pentru protecția datelor (DPA) le-a investigat ca pe o potențială încălcare a legii.

“Multe mașini Tesla parcate pe stradă filmau adesea pe oricine se apropia de vehicul, iar aceste imagini erau salvate pentru o perioadă foarte lungă de timp. Dacă fiecare mașină ar face acest lucru, am avea o situație în care nimeni nu ar putea merge nicăieri în public fără să fie supravegheat”, a declarat Katja Mur, membru al consiliului de administrație al DPA, într-un comunicat.

Tesla nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii.

Agenția a declarat că Tesla a făcut modificări la funcția “Sentry Mode” în care sunt activate camerele de luat vederi de la începutul investigației DPA. Printre acestea se numără faptul că farurile mașinilor clipesc pentru a indica trecătorilor că a început filmarea și că este necesară aprobarea proprietarilor mașinii pentru a începe filmarea.

Filmele sunt stocate în mașină și nu sunt partajate cu Tesla, a precizat DPA.

Agenția a precizat că, prin urmare, proprietarii mașinii, și nu Tesla, ar fi responsabili din punct de vedere legal pentru filmarea necorespunzătoare.

“Investigația DPA nu a avut ca rezultat o amendă sau o altă sancțiune pentru Tesla”, a precizat agenția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *