Autostrada Sibiu – Piteşti: Patru oferte au fost depuse pentru proiectarea legăturii municipiului Râmnicu Vâlcea cu Autostrada de pe Valea Oltului. Lotul 6 cuprinde modernizarea DN 73 C şi legătura cu A1 la Tigveni

Lot 6 Sibiu Piteşti - Legătura Râmnicu Vâlcea

Patru oferte au fost depuse pentru proiectarea drumului de legătură dintre municipiul Râmnicu Vâlcea şi Autostrada A1 Sibiu- Piteşti, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, ministrul transporturilor, Cătălin Drulă.

Licitaţia a fost lansată pe 6 iulie şi cuprinde modernizarea DN 73 C Curtea de Argeş – Râmnicu Vâlcea, dar şi construirea unui drum nou de 3 kilometri.

„Mă bucur să anunț că avansează licitația pentru un proiect extrem de important pentru județul Vâlcea: conexiunea dintre Municipiul Râmnicu Vâlcea și Autostrada A1, în zona Tigveni. Ieri au fost depuse 4 oferte pentru proiectarea așa-numitului tronson 6 al Autostrăzii Sibiu-Pitești. Proiectul este împărțit în două sectoare, între Curtea de Argeș și Tigveni, respectiv între Tigveni și Rm. Vâlcea – ambele, bazate pe noul model de caiet de sarcini al CNAIR.

– Pe primul sector de 11 km se va reface drumul național DN73C, prin reabilitarea structurii rutiere, amplasarea unor elemente de siguranță rutieră, montarea unui sistem modern de scurgere a apelor și alte consolidări.

– Al doilea segment de aproximativ 13 km presupune un mix între modernizarea actualului drum național pe anumite sectoare și realizarea de variante noi de traseu, care să amelioreze considerabil fluența și siguranța circulației”, a scris ministrul Drulă.

Modernizarea Drumului Naţional 73 C Curtea de Argeş – Râmnicu Vâlcea presupune, pe lângă refacerea structurii rutiere şi consolidări punctuale, lărgirea platformei drumului la 10 metri, din care 7 metri cele două benzi de circulaţie, iar restul de 3 metri benzi de încadrare şi acostament consolidat (legătura nu va fi la profil de drum rapid cu patru benzi şi separatoare de sens, CNAIR preferând soluţia modernizării unui drum deja existent).

Potrivit documentaţiei din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, valoarea totală a contractului este cuprinsă între 6 şi 7,1 milioane lei, iar durata contractului este de 11 luni pentru primul lot (Curtea de Argeş – Tigveni), respectiv 14 luni pentru lotul 2 (Tigveni- Râmnicu Vâlcea).

Comentarii

  1. minciuna frumoasa, cosmetizata, cum numai Drula stie sa o faca. Aceasta ” mare realizare” este, de fapt, o reabilitare a unui D.N. care trece prin interiorul localitatilor. Era o promisiune de drum expres de cca 19 km acolo, dar s-a sucit Drula! De, atat se poate in Oltenia. Autostrazile sunt pentru Transilvania! Vezi cazul Oradea, cu legaturi de tip autostrada si DX.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *