Azi, doar doi bani în plus la litrul de benzină și motorină la Petrom. Este a treia scumpire a carburanților din această săptămână. Benzina se apropie tot mai mult de 7 lei, preț valabil după aplicarea compensării de 50 de bani

Petrom 20 oct 2022

Petrom a mai adăugat și în această dimineață, joi 20 octombrie 2022, doi bani la litrul de benzină și motorină. Este a treia scumpire a carburanților de la Petrom în această săptămână.

Prima, mai semnificativă, a avut loc luni, când prețurile benzinei și motorinei au urcat cu 8 bani pe litru. A doua a avut loc ieri, 19 octombrie 2022, când un litru de benzină s-a scumpit cu trei bani, iar prețul motorinei a urcat cu 5 bani pe litru.

Joi dimineață, la stațiile din București, benzina standard costă între 6,84 lei și 6,91 lei, conform peco-online.  

Iar motorina standard costă între 8,34 lei și 8,37 lei.

Prețurile din imagine sunt cele afișate la stația Petrom din Calea Vitan nr. 49-55.

Seria scumpirii carburanților a început vineri 7 octombrie, după mai multe săptămâni de ieftiniri. Atunci, Petrom a majorat prețurile cu patru bani pentru litrul de benzină standard și cu opt bani pentru litrul de motorină standard.

În această perioadă, au avut loc mai multe majorări de prețuri, astfel că un litru de motorină costă astăzi cu 45 de bani mai mult. Prețul benzinei a urcat în aceeași perioadă cu 34 de bani. Cea de astăzi a fost a noua scumpire consecutivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *