Banca Centrală a Rusiei atenuează restricţiile privind transferurile în străinătate

Redacția apr. 1, 2022 0 comentarii
bani transfer online card

Banca Centrală a Rusiei a anunţat vineri că va atenua restricţiile privind transferurile persoanelor fizice şi juridice străine din unele ţări spre conturile din străinătate, pentru o perioadă de şase luni, transmite Agerpres, citând Reuters.

Instituţia a precizat că măsura, care majorează limita stabilită anterior pentru fondurile care pot fi transferate în străinătate, nu se aplică rezidenţilor şi non-rezidenţilor din ţările care au impus sancţiuni Rusiei în urma conflictului din Ucraina.

“Într-o lună calendaristică, persoanele fizice au dreptul să transfere până la 10.000 de dolari SUA sau echivalentul în altă valută din Federaţia Rusă, din conturile lor de la o bancă rusă la conturile lor sau la o altă persoană din străinătate”, a informat Banca Centrală a Rusiei.

Instituţia a adăugat că transferurile în străinătate de la conturile bancare ale non-rezidenţilor, persoanelor fizice sau entităţilor legale din ţările care au impus sancţiuni Rusiei sunt suspendate în următoarele şase luni.

Măsura va atenua presiunile asupra ruşilor care în mod obişnuit trimit bani rudelor din străinătate, sau asupra celor care au părăsit ţara fără a avea acces la fondurile lor de acasă.

Luna trecută, Banca Centrală a Rusiei a anunţat că suspendă temporar transferurile persoanelor fizice şi juridice străine din unele ţări spre conturile din străinătate, şi că limitează transferurile până la 5.000 de dolari SUA sau echivalentul în altă valută.

Sancţiunile occidentale Rusiei în urma invadării Ucrainei au limitat capacitatea Băncii Centrale de a sprijini rubla cu ajutorul rezervelor de aur şi valută pe care le deţine.

Sursa Foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *