Banca Centrală a Rusiei decide o nouă reducere semnificativă a dobânzii de bază, de la 14% până la 11%

Redacția mai 26, 2022 0 comentarii
rubla ruseasca

Banca Centrală a Rusiei a decis joi, într-o şedinţă extraordinară, o nouă reducere semnificativă a dobânzii de bază, de la 14% până la 11%, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres. Instituția a anunţat că “se menţin deschise perspectivele unor noi reduceri la viitoarele reuniuni de politică monetară”.

În aprilie, instituţia a redus de două ori dobânda, până la 14%, după ce, în urma invaziei Ucrainei, autoritatea monetară a dublat dobânda cheie, până la 20%.

“Presiunile inflaţioniste s-au atenuat în urma aprecierii rublei, precum şi a scăderii semnificative a aşteptărilor inflaţioniste în rândul gospodăriilor şi companiilor. Condiţiile externe pentru economia rusă încă sunt dificile, dar riscurile la adresa stabilităţii financiare s-au redus într-o oarecare măsură, sporind posibilitatea atenuării măsurilor de control a capitalului”, se arată într-un comunicat al Băncii Rusiei.

Instituţia nu a făcut referire la estimarea sa privind inflaţia în 2022, pe care anterior o previziona la 18-23%, dar a precizat că inflaţia va încetini la 5-7% în 2023, înainte de a atinge ţinta Băncii Rusiei, de 4%, în 2024.

ei.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *