Banca italiană UniCredit își crește prezența în Grecia și România

unicredit bank, banca, financiar, grup italian, banca italiana Sursa foto: © Stevanovicigor | Dreamstime.com

Creșterea externă a grupului bancar italian UniCredit continuă. Grupul condus de Andrea Orcel confirmă achiziționarea unui pachet de 9% din Alpha Services and Holdings pentru care în data de 23 octombrie a prezentat o ofertă, în cadrul parteneriatului cu Alpha Bank în Grecia și România, transmite publicația Ilsole24ore, citată de Rador.

Grupul bancar italian Unicredit a preluat 8,9781% din Alpha Services and Holdings, care controlează 100% Alpha Bank, la 1,39 euro pe acțiune. Prețul presupune o creştere de 9,4% față de prețul de pre-anunț înregistrat la Bursa de la Atena pe 20 octombrie și o reducere de 0,4% față de închiderea de vinerea trecută. Pachetul este vândut de Fondul Elen de Stabilitate Financiară (Hellenic Financial Stability Fund).

Unicredit a încheiat cel de-al treilea trimestru al anului 2023 cu un profit net de 2,32 miliarde, față de estimările consensuale de 1,93 miliarde. În primele nouă luni, profitul net a atins cifra record de 6,7 miliarde, cu o creștere de 67,7% față de primele nouă luni din 2022. Pentru grupul condus de Andrea Orcel, acesta este al 11-lea trimestru consecutiv de creștere a calității și cele mai bune primele nouă luni ale anului, cu un RoTE care a ajuns la 21,7% în cele 9 luni. (Traducerea Cătălina Păunel)

Sursa foto: © Stevanovicigor | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *