Banca Mondială își menţine estimările privind avansul economiei româneşti în 2024 şi 2025/ PIB-ul României ar urma să ajungă la 3,8% în 2026

calculator calcule bani criza economie grafic contabil pexels sursa foto: Pexels

Economia românească va înregistra un avans de 3,3% în acest an, şi de 3,8% în 2025, similar cu nivelul previzionat în ianuarie, conform celui mai recent raport privind “Perspectivele Economice Globale” (Global Economic Prospects), publicat marţi de Banca Mondială, citat de Agerpres.

De asemenea, în 2026 creşterea PIB-ului României ar urma să fie de 3,8%, a prognozat Banca Mondială.

În mai, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat că nu şi-a modificat estimările privind evoluţia economiei româneşti în 2024 şi avertizează că principala vulnerabilitate rămâne poziţia fiscală. Conform celor mai recente prognoze ale BERD, PIB-ul României ar urma să înregistreze un avans de 3,2% în acest an, similar estimărilor din luna septembrie 2023. Creşterea ar urma să accelereze la 3,4% anul viitor.

Pe de altă parte, Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, potrivit raportului “World Economic Outlook”, publicat în aprilie.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *