Barna Tanczos: De obicei eu duc plasa, nu prea fac cumpărături în piaţă, dar scumpirile sunt evidente

G4Media aug. 25, 2021 0 comentarii
Tanczos Barna

Scumpirile sunt evidente la toate produsele, deşi nu prea fac cumpărături la piaţă, ci de obicei duc plasa, a afirmat, miercuri, ministrul Mediului, Barna Tanczos, citat de Agerpres.

Întrebat într-o conferinţă de presă susţinută după şedinţa de Guvern la ce produse a văzut scumpiri în ultimul timp când s-a dus la piaţă sau în magazine, ministrul a răspuns: „De obicei eu duc plasa”.

De obicei cumpără soţia, nu prea fac cumpărături în piaţă, dar scumpirile sunt evidente. De exemplu, în domeniul în care lucrez s-a triplat preţul masei lemnoase, s-a triplat preţul cherestelei, s-a dublat preţul la fierul beton pentru că toate investiţiile sunt mai scumpe. Şi în piaţă se vede: scumpiri la toate produsele. Şi la apă minerală şi la celelalte. Dacă mă întrebaţi de pâine, la pâine avem alte preţuri, că noi avem pâine cu cartofi acasă, şi acolo preţurile sunt altfel”, a adăugat el.

Totodată, şeful de la Mediu a admis că şi factura la electricitate a crescut. Dacă iniţial valoarea acesteia timp de un an a variat între 100 şi 120 de lei, a urmat o factură de regularizare de 1.900 de lei.

„Am schimbat prea târziu contractul sau furnizorul de energie electrică, drept urmare, vreun an de zile am primit facturi mici, de 100 de lei, de 120 de lei, după care am primit una de 1.900 de lei. De la 120 de lei pe un fel de pauşal probabil. Ştiu, pentru că eu am plătit factura. Deci, a fost o regularizare. Am plătit pauşal în fiecare lună 120 de lei. S-a mirat soţia mea că factura este prea mică până a venit factura de corecţie de 1.900 de lei”, a spus Barna Tanczos, precizând că soţia sa între timp a schimbat contractul.

Sursa foto: Facebook Tanczos Barna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *