BEI şi Allianz Global Investors intenţionează să sprijine un fond climatic public-privat cu 500 milioane de euro

allianz-flags

Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Allianz Global Investors (AllianzGI) au anunţat luni că intenţionează să strângă 500 de milioane de euro pentru un fond menit să sprijine eforturile de atenuare a schimbărilor climatice în ţările în curs de dezvoltare, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Fondul de politici climatice pentru pieţele emergente (EMCAF) a fost cel mai recent anunţat la discuţiile din Scoţia de la reuniunea COP26, şi vizează punerea în contact a investitorilor publici şi privaţi pentru a ajuta la îndeplinirea obiectivelor globale de mediu.

Pe lângă BEI şi AllianzGI, fondul va beneficia de investiţii de la guvernele din Germania şi Luxemburg, de la Fondul Nordic de Dezvoltare, de la firma mamă a AllianzGI – grupul german de asigurări Allianz – şi de la asigurătorul suedez Folksam.

EMCAF va face investiţii în alte proiecte şi fonduri care se concentrează pe climă. De exemplu, vrea să lanseze proiecte în domeniul climei în Africa, Asia, America Latină şi Orientul Mijlociu, inclusiv în domeniul energiei regenerabile, a eficienţei energetice a locuinţelor şi a îmbunătăţirii infrastructurii.

BEI va identifica şi va evalua potenţialele investiţii, în timp ce AllianzGI va gestiona fondul.

Allianz SE, cea mai mare companie de asigurări din Europa, este prezentă şi pe piaţa din România, prin compania Allianz-Ţiriac Asigurări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.