Beijingul depășește New Yorkul și devine capitala mondială a miliardarilor

Beijing

Pentru prima oară, Beijingul are mai mulți miliardari decât metropola americană New York, potrivit clasamentului anual al miliardarilor realizat de Forbes, relatează Business Insider.

Capitala Chinei a câștigat 33 de noi miliardari în 2020, pentru a ajunge la un total de 100, față de 99 câți are New Yorkul (+7).

Ca populație totală, New Yorkul reprezintă doar 40% din populația Beijingului, cu 8,4 milioane de locuitori față de 21 milioane pentru metropola asiatică. Cel mai bogat locuitor din Beijing este Zhang Yiming, fondatorul ByteDance, societatea-mamă a TikTok, cu o avere estimată la 35,6 miliarde dolari (circa 29,9 miliarde euro). În New York, fostul primar Michael Bloomberg este persoana cea mai bogată, cu o avere estimată la 59 miliarde dolari (49,6 miliarde euro).

Statele Unite numără în continuare cei mai mulți miliardari din lume, dar China recuperează puternic. Potrivit clasamentului Forbes, China și Hong Kong au creat anul trecut 210 noi miliardari. Cinci orașe din China figurează în clasamentul primelor zece din lume ca număr de miliardari, printre care regiunea administrativă specială Hong Kong, locul trei, cu 80 de miliardari, Shenzhen, locul cinci cu 68 de miliardari și Shanghai, locul șase, cu 64 de miliardari.

Singurul oraș american care figurează în primele zece este San Francisco, locul opt, cu 48 de miliardari. În ciuda pandemiei, marile averi au continuat să crească în 2020. La nivel mondial, 660 de persoane au devenit miliardare în 2020, ceea ce aduce numărul total la 2.755 miliardari, cu o avere totală estimată la 13.100 de miliarde de dolari.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *