Belgia promite să dubleze tranzitul de gaze către Germania

gaze Sursa foto: Pixabay

Germania și Belgia au convenit să își aprofundeze legăturile energetice, Belgia promițând să dubleze tranzitul de gaze către Germania din porturile sale, scrie Financial Times.

În urma unei vizite în portul belgian Zeebrugge, marți, premierul belgian Alexander de Croo și cancelarul german Olaf Scholz au anunțat că cele două țări își vor intensifica cooperarea în ceea ce privește importurile de gaze naturale lichefiate, hidrogenul și energia regenerabilă, în timp ce blocul comunitar se pregătește pentru un nou an de volatilitate a piețelor energetice.

Cei doi lideri au declarat că Belgia și Germania își vor conecta infrastructura de hidrogen până în 2028, vor crește numărul de proiecte eoliene comune în Marea Nordului și vor lansa un studiu pentru o a doua interconectare electrică între cele două țări.

Belgia, care este al doilea partener de tranzit al Germaniei în ceea ce privește gazele naturale, după Norvegia, va dubla, de asemenea, capacitatea de tranzit pentru GNL care ajunge în Germania la Zeebrugge.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *