Benzina a atins pragul de 7 lei litrul la unele stații Petrom din Capitală ori chiar l-a depășit, după o scumpire de 4 bani în miezul zilei. Prețul motorinei standard a rămas neschimbat

petrom vitan 25 oct 2022

Pragul de 7 lei pentru litrul de benzină standard a fost atins sau chiar depășit și la unele dintre stațiile Petrom din Capitală, după scumpirea de 4 bani, aplicată marți 25 octombrie. Aceasta a avut loc în timpul zilei și nu la miezul nopții cum se întâmplă în mod normal.

Noile prețuri sunt afișate la totemurile benzinăriilor din București. 

Astăzi, prețurile sunt cuprinse, conform Monitorul Prețurilor, între 6,92 lei/litru la stația Jiului și 7,01 lei/litru la stația Intercontinental.

Prețurile din imagine sunt cele afișate la stația Petrom din Calea Vitan nr. 49-55.

Motorina standard costă la Petrom în București între 8,40 lei și 8,43 lei, la fel ca sâmbătă, 22 octombrie, când a avut loc precedenta scumpire.

Seria scumpirii carburanților a început vineri 7 octombrie, după mai multe săptămâni de ieftiniri. Atunci, Petrom a majorat prețurile cu patru bani pentru litrul de benzină standard și cu opt bani pentru litrul de motorină standard.

În această perioadă, au avut loc mai multe majorări de prețuri, astfel că un litru de motorină costă astăzi cu 51 de bani mai mult. Prețul benzinei a urcat în aceeași perioadă cu 44 de bani. 

La 1 octombrie, a intrat în vigoare măsura privind reducerea preţului carburanţilor cu 50 de bani pe litru, valabilă până la 31 decembrie 2022. Majorările din ultima vreme au anulat efectul compensării în cazul motorinei, lucru care s-ar putea întâmpla zilele următoare și cu benzina.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *