Benzina și motorina, mai scumpe de vineri la Petrom/ Este a doua creștere de preț în trei zile

Redacția iun. 9, 2023 0 comentarii
Statie Petrom 7

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a scumpit vineri carburanții cu 4 bani pe litru, potrivit Monitorul Prețurilor.

Asta după ce miercuri, benzina s-a scumpit cu 7 bani pe litru, iar prețul motorinei a urcat cu 5 bani pe litru. Joia trecută, pe 1 iunie, Petrom a ieftinit  benzina standard cu 3 bani pe litru.

Apoi, au urmat două scumpiri: prețul litrului de benzină a urcat cu 11 bani, iar cel al motorinei cu 9 bani.

La stațiile Petrom din Capitală, potrivit peco-online și Monitorul Prețurilor, un litru de benzină standard costă acum între 6,57 lei și 6,63 lei. Iar motorina standard are prețuri cuprinse între 6,53 și 6,58 lei pe litru. 

În continuare, benzina este mai scumpă decât motorina cu 5 bani pe litru. În toamna anului trecut, motorina era mai scumpă decât benzina cu 1,5 lei pe litru.

Stația Petrom Vitan, lângă București Mall, monitorizată de Economedia, afișează în data de 09 iunie 2023 un preț al benzinei standard de 6,62 lei pe litru și de 6,57 lei/litru pentru motorina standard.

Comparativ cu luna trecută, potrivit peco-online, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 2,3%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 7,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 1,5%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În aceasta perioadă România se află pe locul al doilea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria.

În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 5 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Cehia, Lituania, Malta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *