BERD acordă un împrumut de 50 de milioane de euro către UniCredit Leasing pentru a sprijini întreprinderile mici din România

Redacția oct. 5, 2022 0 comentarii
BERD

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) acordă un împrumut de 50 de milioane de euro către UniCredit Leasing Corporation pentru a sprijini microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii (IMM) din România, arată un comunicat al instituției. Împrumutul va asigura menținerea accesului neîntrerupt al acestor firme la finanțare, diversificând în același timp baza de finanțare a clienților și ajutându-i să devină mai competitivi și mai rezilienți.

Linia de credit va contribui la extinderea finanțării de leasing pentru întreprinderile private din România, încurajându-le să investească în standarde de înaltă performanță, tehnologii și servicii, permițându-le să devină mai competitive și mai eficiente din punct de vedere energetic, arată instituția.

O parte din utilizarea încasărilor va fi aliniată la obiectivele ecologice ale BERD. În cadrul abordării BERD privind tranziția economică verde, banca își propune să alinieze toate activitățile sale la obiectivul Acordului de la Paris privind limitarea schimbărilor climatice la 1,5C până la 1 ianuarie 2023 și va face ca cel puțin jumătate din investițiile sale să fie verzi până în 2025.

Acest împrumut se încadrează în cadrul de intermediere financiară al BERD. Prin intermediul împrumuturilor bancare, al programelor de creditare pentru IMM-uri, al investițiilor în capitaluri proprii și al sprijinului pentru alte servicii financiare, cum ar fi asigurările și leasingul, BERD colaborează cu diverși furnizori de servicii financiare, cunoscuți sub numele de intermediari financiari, pentru a dezvolta sectoarele financiare din regiunile sale și pentru a încuraja spiritul antreprenorial.

UniCredit Leasing Corporation IFN SA, deținută de UniCredit Bank România SA și UniCredit Consumer Financing IFN SA, este cea mai mare companie de leasing care operează în România.

În România, BERD se concentrează pe finanțarea infrastructurii, în special în regiuni, pe stimularea productivității sectorului privat și pe dezvoltarea în continuare a sectorului financiar și a piețelor de capital. Până în prezent, BERD a finanțat 497 de proiecte în România, în valoare totală de peste 10 miliarde de euro.

Sursa foto: berd.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *