Berkshire Hathaway a solicitat respingerea unor propuneri de înlocuire a lui Warren Buffet din funcția de președinte al companiei

Redacția mart. 12, 2022 0 comentarii
Warren Buffett

Berkshire Hathaway a cerut vineri respingerea a patru propuneri ale acționarilor care recomandă înlocuirea lui Warren Buffett în funcția de președinte, să raporteze despre planurile sale de a gestiona riscul climatic și de a reduce gazele cu efect de seră și de a îmbunătăți diversitatea, scrie Reuters.

Compania, condusă de Buffett din 1965, a mai spus că bărbatul de 91 de ani a primit o compensație de 373.204 de dolari pentru 2021, în scădere față de 380.328 de dolari cu un an mai devreme, incluzând salariul său obișnuit de 100.000 de dolari plus securitatea personală și a locuinței.

Deși salariul lui Buffett este scăzut pentru un director executiv al unei companii importante, participația sa de 16,2% din Berkshire cuprinde cea mai mare parte din valoarea sa netă de 117,9 miliarde de dolari, despre care revista Forbes a spus că îl face al cincilea cel mai bogat om din lume.

Berkshire a dezvăluit salariul lui Buffett și recomandările cu privire la propunerile acționarilor în depunerea anuală de procură, înainte de reuniunea anuală a companiei din Omaha, Nebraska, din 30 aprilie.

De asemenea, a mai spus că vicepreședinții Greg Abel și Ajit Jain, care supraveghează operațiunile de non-asigurare și, respectiv, de asigurare ale Berkshire, au primit în 2021 fiecare 19 milioane de dolari pentru al treilea an consecutiv. Buffett le stabilește salariul.

Berkshire a spus că Abel va deveni CEO, iar fiul lui Buffett, Howard Buffett, va deveni președinte neexecutiv dacă Warren Buffett nu ar putea continua în aceste roluri.

O propunere a acționarilor, din partea Centrului Național de Juridic și Politici, a spus că aceste roluri sunt „foarte mult diminuate”, deoarece Buffett le deține pe ambele, slăbind guvernanța, iar un director independent ar trebui să devină președinte.

Potrivit dosarului, directorii lui Berkshire sunt de acord că este o idee bună, dar numai după ce Buffett nu mai este CEO.

Îndemnând la respingerea propunerilor de mediu, Berkshire a spus că multe unități operaționale fac deja dezvăluiri cu privire la riscurile climatice, iar operațiunile sale de asigurări gestionează în mod corespunzător riscurile generate de gazele cu efect de seră.

De asemenea, a mai spus că afacerile sale s-au angajat în favoarea diversităţii, echităţii şi incluziunii fără a avea nevoie de îndrumări din partea lui Buffett.

Zecile de unități de afaceri ale Berkshire includ asigurări auto Geico, calea ferată BNSF, Berkshire Hathaway Energy, Brooks running și bomboanele See, printre altele.

Buffett controlează 32,1% din puterea de vot a Berkshire. Propunerile acționarilor cărora li se opune eșuează în mod normal cu marje mari.

Sursa foto: Captura Youtube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.