Biden: Jerome Powell este ”persoana potrivită” pentru a conduce Federal Reserve

federal reserve

Preşedintele SUA Joe Biden a dat asigurări luni că Jerome Powell, pe care tocmai l-a reconfirmat pentru un al doilea mandat de patru ani la conducerea Federal Reserve (Fed), este ”persoana potrivită” pentru a sprijini redresarea economică a Statelor Unite, fără ca inflaţia să crească, relatează agenția AFP, citată de Agerpres.

”Jay (Jerome) este persoana potrivită care să ne ghideze şi să continue acest efort”, a afirmat preşedintele SUA într-un discurs rostit la Casa Albă, referindu-se la redresarea economiei şi la situaţia locurilor de muncă, afectate anul trecut de pandemia de COVID-19.

Preşedintele SUA a afirmat, de asemenea, că Fed ar trebui să fie ”lider” în abordarea schimbărilor climatice, un subiect care i-a adus lui Jerome Powell multe critici din partea aripii stângi a Partidului Democrat.

”Vom folosi instrumentele noastre atât pentru a sprijini economia şi puterea pieţei forţei de muncă, cât şi pentru a preveni creşterea inflaţiei”, a afirmat, la rândul său, Jerome Powell, menţionând printre celelalte priorităţi ale următorului său mandat ”lupta împotriva evoluţiei riscurilor legate de schimbările climatice şi atacurile cibernetice”.

Jerome Powell, a fost nominalizat luni pentru un al doilea mandat de patru ani în fruntea celei mai puternice bănci centrale a lumii, de către preşedintele SUA, Joe Biden, notează Reuters.

În vârstă de 68 de ani, Jerome Powell va avea nevoie să fie confirmat de Senatul SUA, care în prezent este controlat de Partidul Democrat, din care face parte şi preşedintele Joe Biden, dar care este puternic divizat.

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *