Bilete de tren de un euro: Cum poți vizita Franța cu un buget redus în această vară

Paris, Franta Sursa foto: Pixabay

Turiștii pot vizita Franța cu trenul pentru un euro în această vară, scrie Euronews.com. Mii de bilete de tren ieftine sunt acum puse în vânzare la un preț fix. Acest lucru face parte din eforturile ministrului francez al Transporturilor, Clément Beaune, de a face mai ieftină călătoria cu trenul.

La începutul acestei luni, 200.000 de bilete de tren au fost vândute la prețul fix de 19 euro. Deși acest sistem s-a încheiat la 15 iulie și s-a aplicat pe toate liniile Intercités, încă mai există oferte.

Până la 27 august, multe servicii de tren eTER (expres regional) din regiunea de coastă Hauts-de-France costă doar un euro.

După ce au fost puse în vânzare pentru prima dată la 7 iulie, biletele cu preț redus sunt din nou disponibile începând cu 25 iulie. Acestea pot fi utilizate în toate zilele, inclusiv în zilele de sărbătoare și în weekend.

La nord de Paris și la granița cu Belgia, Hauts-de-France cuprinde Amiens, Lille și Calais. Va fi disponibil un număr fix de locuri la nu euro. Acestea sunt disponibile la ghișeele din gările din Hauts-de-France, precum și pe site-ul web al SNCF.

Reducerile au fost finanțate de consiliul regional de stat ca o modalitate de a ajuta turiștii și localnicii să economisească bani.

În Occitania, în Franța, persoanele sub 26 de ani pot beneficia, de asemenea, de bilete de tren TER la un euro în perioada 14 iulie – 15 august.

Reduceri la transportul public în Franța

Franța lansează și alte programe de reducere a prețului biletelor de tren. Până în vara anului viitor, Ministerul Transporturilor speră să introducă un abonament unic pentru tineri.

Abonamentul va fi valabil pentru toate mijloacele de transport în comun, inclusiv trenurile Intercités, trenurile TER și autobuzele.

Potrivit Ministerului Transporturilor, trenurile Intercités transportă aproximativ 12 milioane de persoane pe an.
Această cifră este mult mai mică decât cea a trenurilor TGV din Franța, care au transportat 23 de milioane de persoane vara trecută, dar statul nu poate modifica prețurile tarifelor pentru trenurile de mare viteză.

Acesta speră să urmeze exemplul unor reduceri regionale și naționale deja existente. Germania a introdus la începutul acestui an un abonament lunar de 49 de euro pentru trenuri, care s-a dovedit a fi foarte popular.

Bilete de tren ieftine în Europa

La începutul acestui an, Spania a redus prețurile biletelor Interrail pentru persoanele sub 30 de ani. Biletele reduse sunt disponibile pentru rezidenții spanioli până la 15 septembrie.

De asemenea, tinerii pot beneficia de reduceri de 90% la autobuzele de stat și la trenurile pe distanțe scurte și medii. Deutsche Bahn, serviciul feroviar național al Germaniei, a lansat bilete de 9,90 euro pe unele rute pe distanțe scurte. Această ofertă limitată este valabilă până la 31 iulie și este valabilă pentru călătoriile scurte cu trenurile ICE.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *